Bazar.sk

Nenaleťte podvodníkom: Ako bezpečne nakupovať darčeky cez internet?

05. 12. 2019

Nakupovanie cez internet nám šetrí čas a často aj peniaze. Mali by ste si však dať pozor na podvodníkov a inzeráty prezerať zodpovedne.

Na Bazar.sk nájdete množstvo skvelých tipov nielen na vianočné darčeky. U nás môžete nakupovať počas celého roka všetko, čo potrebujete a po čom túžite. Naši administrátori neustále kontrolujú inzeráty. Denne ich schvaľujú, prezerajú ich, či nie sú podozrivé, či sú správne zaradené a či je legálne daný tovar predávať. Napriek tomu vám odporúčame, aby ste sa držali našich rád a nakupovali bezpečne.

Kvalita produktu, jeho dodanie a úhrada nemusia prebehnúť vždy hladko. Napokon, nájdu sa medzi nami všelijakí ľudia. Preto by ste pri nakupovaní cez internet mali zvýšiť svoju pozornosť

V niektorých prípadoch nakupujte osobne

Pozor by ste si mali dávať napríklad na predajcov, ktorí od vás požadujú akékoľvek poplatky ešte pred dodaním tovaru či poskytnutia služby. Neviete za čo platíte, pokiaľ to nevidíte na vlastné oči. Tovar, ktorý potrebujete vyskúšať preto radšej nakupujte osobne. 

Príliš výhodná ponuka? Buďte opatrní, predajca môže, hoci nemusí, klamať. Radšej si všetko overte, neplaťte vopred a tovar si vyskúšajte. Zároveň nikomu neposkytujte svoje osobné údaje, ktoré s kúpou absolútne nesúvisia. 

Nakupovanie

Chráňte svoje osobné údaje

Pamätajte na to, že podvodníci často komunikujú len prostredníctvom e-mailov, preto si dávajte pozor na nefunkčné telefónne čísla alebo čísla, ktoré patria inej osobe. Opatrní buďťe aj pri registráciách na rôznych stránkach. Môžu byť spoplatnené alebo zneužiť vaše osobné údaje. Rovnako obozretní buďte v prípade inzerátov, ktoré sú v cudzom jazyku alebo v nesprávnej slovenčine. Môže ísť o podvodníkov zo zahraničia. 

Boli ste oklamaní? Odporúčame vám, aby ste ihneď kontaktovali políciu, vďaka ktorej môže byť podvodník potrestaný. Kontaktovať by ste mali aj svoju banku, ktorá vám v niektorých prípadoch vie poslať peniaze späť na váš účet. Ak narazíte na podozrivú ponuku na Bazar.sk, informujte našich administrátorov na  kontakt ( zavinac ) bazar ( bodka ) sk. V prípade akýchkoľvek problémov a otázok je tu pre váš náš support. Nakupovanie cez internet má veľa výhod a my sa staráme o to, aby vždy všetko prebehlo hladko. Napriek tomu si dávajte pozor na podvodníkov a neváhajte nás kontaktovať. 

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: