Bazar.sk

Ktoré lyžiarske strediská na Slovensku sa oplatí navštíviť?

16. 12. 2019

K zime rozhodne patrí aj lyžovanie a snowboardovanie. Za kvalitnými zjazdovkami nemusíte vôbec chodiť ďaleko. Ktoré lyžiarske strediská sa na Slovensku oplatí navštíviť?

Zimné obdobie sa už začalo, a tak je čas oprášiť lyže. Vyberte sa so svojou polovičkou, rodinou alebo priateľmi do hôr a užite si poriadnu lyžovačku, za ktorou nemusíte chodiť do zahraničia. Zbaľte si svoju výstroj a neváhajte navštíviť strediská na Slovensku, v ktorých sa vám určite bude páčiť. V prípade, že už potrebujete lyže vymeniť za novšie, vyberte si z našej širokej ponuky na Bazar.sk. Kam sa oplatí ísť na lyžovačku? Inšpirujte sa našimi tipmi. 

Jasná - Nízke Tatry

Lyžiarske stredisko Jasná v Nízkych Tatrách u nás patrí medzi najobľúbenejšie. Na svoje si tam totiž prídu všetci - od úplných začiatočníkov až po skúsených lyžiarov. Stredisko ponúka približne 50 kilometrov dobre upravených zjazdoviek. Vzhľadom na obľúbenosť ale musíte počítať s tým, že zjazdovky môžu byť predovšetkým počas víkendov a prázdnin preplnené. 

Martinské hole

V porovnaní s Jasnou ide o pomerne menšie lyžiarske stredisko, ktoré je ale ideálnym miestom na rodinnú lyžovačku. Ak vyhľadávate miesta, kde si môžete užiť pokojnú lyžovačku bez ďalších desiatok ľudí, ste na správnej adrese. Nájdete tu aj zábavný park pre tých, ktorí milujú skákanie a rôzne triky. 

Donovaly

Ďalším obľúbeným strediskom sú Donovaly, kde nájdete dostatočný počet zjazdoviek na to, aby ste nemuseli zbytočne dlho čakať v radoch, čo je určite plus. Svahy sú kvalitne upravené a vaše sympatie si rýchlo získa Riderspark, ľadová plocha alebo aj bobová dráha, z ktorej budú mať radosť aj deti. 

Malinô Brdo

Malinô Brdo sa nachádza pri Ružomberku a na svoje si tam prídu tí, ktorí si chcú lyžovačku užiť ako dovolenku, ale aj tí, ktorí milujú adrenalín. Momentálne vás na vrchol môže vyviesť 8 druhov lanoviek alebo vlekov. Milovníkov dlhších jázd poteší svah, ktorý meria necelé 4 kilometre. 

Tatranská Lomnica

Ak si chcete užiť lyžovačku v krásnom prostredí, Tatranská Lomnica je skvelým nápadom. Vhodná je opäť aj pre rodiny s deťmi, no vyhovie aj nárokom skúsených lyžiarov. Najstrmší svah z Lomnického sedla láka mnohých milovníkov adrenalínu. Tešiť sa môžete aj prvotriednu carvingovú trať dlhú viac ako 6 kilometrov. 

Kubínska hoľa

Stredisko Kubínska hoľa ponúka 14 kilometrov denne upravovaných zjazdoviek a je vhodné aj pre rodiny s deťmi. Počas lyžovačky si môžete vychutnať prekrásny výhľad na Oravu. Nájdete tu pakticky všetko - od free-ride zóny až po pretekárske trate. Najdlhšia zjazdovka meria 3 kilometre. 

Salamandra resort

Salamadra resort patrí medzi menšie strediská na Slovensku a vyhovie skôr ľuďom, ktorí si chcú lyžovačku užiť v pokoji a nevyhľadávajú adrenalín. Zjazdovky sú stredne náročné, a tak je stredisko vhodné pre rodiny s deťmi alebo aj pre menej skúsených lyžiarov. 

Bachledova dolina

Stredisko Bachledka Ski & Sun ponúka spolu 8 kilometrov zjazdoviek. Je vhodná na rodinú dovolenku, počas ktorej si môžete s deťmi nielen dobre zalyžovať, ale môžete sa aj prejsť Chodníkom korunami stromov, užijete si výhľad na Belianske Tatry a zrelaxujete v nádhernom prostredí. 

Veľká Rača Oščadnica

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

❄️⛷❄️

Príspevok, ktorý zdieľa G Σ Ω R G Σ⚜️S H Ω U Ҝ Δ I R (@georgeshoukair),

Lyžiarske stredisko na Kysuciach má 15 zjazdoviek, z čoho je čierna len jedna. Trate spolu merajú 14 kilometrov. Najväčšou prednosťou strediska je jeho rozloha a dispozícia v troch navzájom lyžiarsky prepojených lokalitách - Dedovka, Marguška a Lalíky. Zaujať vás môže aj nočné lyžovanie, ktoré si tu môžete vyskúšať. 

Štrbské Pleso

Štrbské Pleso patrí medzi strediská, ktoré každý rok lákajú návštevníkov z celého Slovenska. Ponúka 9 zjazdoviek, ktoré sú vhodné pre všetky kategórie lyžiarov, pričom sa pýši najvyšším štandardom služieb. Môžete tu okúsiť čaro večernej alebo skorej rannej lyžovačky. 

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: