Bazar.sk

Ako na pokojné Vianoce? Pomôcť vám môžu 4 jednoduché rady

17. 12. 2019

Zhon v obchodoch, nestíhanie v kuchyni a veľa stresu. Presne o tom by najkrajšie sviatky v roku vôbec nemali byť. Chcete mať pokojné Vianoce? Prezradíme vám ako na to.

Predvianočné obdobie si dnes už všetci nevedia užiť. Kombinujeme prácu, nákupy, skrývanie darčekov, odkladanie peňazí (alebo dokonca vybavujeme hypotéku). Chceme mať dokonalé vianočné koláče, ktoré budú nielen chutné, no každého upútajú už na pohľad. Pod stromčekom budú čakať krásne zabalené darčeky a každý bude mať radosť. Po takomto maratóne si však sviatky takmer vôbec nevychutnáte a vydýchnete si až keď skončia. Budete bez energie, vyžmýkaní z peňazí a unavení. Ak chcete mať pokojné Vianoce, skúste sa inšpirovať našimi tipmi. 

Buďte spolu a ďakujte za rodinu

Poznáme to asi všetci. Ponáhľame sa pred sviatkami, počas nich a aj po nich. V najkrajšie dni v roku myslíme na to, čo všetko ešte musíme vybaviť, ako zariadime deťom prázdniny, kedy im začína školy, ktoré účty ešte musíte zaplatiť. Takto by sme mohli pokračovať do nekonečna. Uvoľnite sa, oddýchnite si a vychutnajte si pohodu a lásku vašich blízkych. Dôležitá je atmosféra Vianoc a nie zhony. Nie je to súťaž o najkrajšie darčeky, najchutnejšie koláče, najlepšiu výzdobu a najväčší stromček. Vážte si čas strávený s vašimi blízkymi, veď predsa ho cez rok je vždy tak málo. 

Zabudnite na stres v kuchyni

Chápeme, že venovať sa všetkým povinnostiam a pomedzi ne piecť vianočné koláče, nemusí byť jednoduché a výsledok tak môže vyzerať všelijako. Nerobte si veľkú hlavu z toho, ak sa vám niečo nepodarí. Koláče majú predovšetkým dobre chutiť. Aj s nepodarkami môžete so svojou rodinou stráviť pohodové chvíle pri vianočných rozprávkach. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Eat or pass?😍 . Pic from WHI

Príspevok, ktorý zdieľa 🎅Christmas🎅 (@christmas_lover_18),

Nepreháňajte to s darčekmi, doprajte si radšej teplo domova

Deťom aj všetkým svojim blízkym chcete splniť každé jedno želanie a výsledkom je hypotéka alebo nedostatok financií na zvyšok mesiaca. Nemusíte sa kvôli Vianociam "škrabať z mínusu", naučte sa dávať a prijímať aj menšie darčeky. Vianoce sú predovšetkým o rodine  a pokoji v nej. Darčeky sú len bonusom, ktorý v nás má vyvolať ešte väčšiu radosť. Doprajte si radšej veľa lásky, zabudnite na všetky hádky a buďte spolu. Vianoce sú najkrajším časom v roku a nič by vám ho nemalo pokaziť. 

Buďte cestou domov trpezlivý

Množstvo Slovákov cestuje domov na sviatky aj niekoľko hodín, či už zo zahraničia alebo z iných častí Slovenska. Situácia vo vlakoch, autobusoch aj všeobecne na cestách preto nemusí byť najlepšia. Môžete skončiť v zápchach, a tak buďťe trpezlivý. Tešte sa, že idete domov na sviatky a myslite na svoju rodinu. To, že vám to bude trvať o niečo dlhšie, vám predsa nepokazí vianočnú náladu. Každý sa nejako potrebuje dostať domov. 

Pamätajte na to, že Vianoce sú o pokoji a nekazte si ich zbytočným stresom. Krásne budú, ak ich strávite v kruhu svojich najbližších a nielen vďaka dokonalej príprave, ktorá vás napokon aj tak len vyčerpá. Sústreďte sa len na sviatky, aby ste ich kvôli stresu neprepásli. Základom je si tieto čarovné dni užiť. 

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: