Bazar.sk

Ako sa zbaviť nepotrebných vecí?

25. 02. 2020

Predávať na Bazar.sk môžete aj vy. Stačí, ak pridáte svoj prvý inzerát a vec, ktorú už nepotrebujete, posuniete k ďalšiemu majiteľovi.

Máte doma nepotrebné veci, ktoré ešte nepatria do koša? Môžete ich predať alebo darovať na Bazar.sk. Vám sa aspoň čiastočne vrátia peniaze a to, čo je pre vás zbytočné či navyše, využije niekto iný. Stačí, ak cez našu stránku, mobil alebo aplikáciu pridáte svoj prvý inzerát. 

Ako na to?

Vyberte si, či budete inzerát pridávať cez počítač, mobil alebo mobilnú aplikáciu (stiahnuť si ju môžete v Google Play - TU alebo v App Store - TU). V každom prípade na hlavnej stránke kliknite na "Pridať inzerát". Predávať u nás môžete ako registrovaný aj neregistrovaný užívateľ. Výhodou registrácie je, že pri pridávaní inzerátu nemusíte vždy overovať svoje telefónne číslo a máte všetky inzeráty pod svojím kontom.

Máte jednoduchšiu správu Obľúbených inzerátov aj Vyhľadávacích agentov, ktorí sú formou automatického vyhľadávania. Konkrétny tovar teda nemusíte hľadať sami ručne, urobíme to za vás. Ak nájdeme nové inzeráty podľa vašich požiadaviek, zobrazia sa vám v podstránke Vyhľadávací agent alebo vám ich pošleme na e-mail. 

Pridanie inzerátu

Po kliknutí na "Pridať inzerát" si teda vyberiete, či sa chcete prihlásiť, zaregistrovať alebo budete pokračovať bez registrácie. Zvolíte kategóriu, do ktorej tovar spadá alebo napíšete, čo sa chystáte predať a my vám ju navrhneme. 

Ako tovar správne odfotiť?

Tovar by ste mali odfotiť na výšku a dbajte na to, aby bola fotka v inzeráte správne otočená. Pridajte reálne fotky, aby potencionálny kupujúci vedel, ako tovar vyzerá. V prípade oblečenia bude najlepšie, ak tovar odfotíte na postave. Lepšie vyzerajú aj fotky v teréne. Pokojne pridajte viac fotiek, napríklad z každej strany, zvnútra, zvonku. 

Následne vyplníte nadpis inzerátu - teda o aký tovar ide. V texte uvediete základné informácie o tovare. Dôležité je napísať, či je tovar nový alebo používaný, čo napokon aj zakliknete o niečo nižšie. Nebojte sa priznať aj prípadné poškodenia, ak ich zatajíte, kupujúci nebude milo prekvapený. Uveďte aj, či je tovar ešte v záruke a či k nemu máte záručný list. Vyplníte cenu alebo si vyberiete možnosť "dohodou" či "zadarmo". Uvediete lokalitu a kontaktné údaje. Môžete využiť aj možnosť pridania vašich podmienok pri predaji - napríklad to, ako ho posielate, spôsob úhrady alebo možnosť vrátenia tovaru. 

Pridanie inzerátu

Ako zvýšiť šancu predania tovaru? 

Ak chcete mať väčšiu šancu, že sa vám tovar podarí predať čo najrýchlejšie, môžete si zakúpiť jednu z doplnkových služieb - topovanie alebo zvýraznenie. V prípade topovania sa váš inzerát dostane na prvé pozície vo výsledkoch vyhľadávania. Pri zvýraznení bude mať výraznejšiu farbu a vo výsledkoch vyhľadávania sa zobrazí viac fotiek. Pomôže aj to, keď svoj inzerát uverejníte na sociálnych sieťach. 

Chcete tovar kúpiť a nie predať?

Ak chcete na Bazar.sk kúpiť tovar, ktorý ste, žiaľ, medzi inzerátmi nenašli, môžete takisto pridať inzerát. Rozdiel je v tom, že pri vypĺňaní označíte "Kúpa" a nie "Predaj". Môžete pridať fotografiu žiadaného tovaru a v texte opísať vaše požiadavky. Vyplníte kontaktné údaje a predajca sa vám následne môže ozvať. 

Zdroj: Bazar.sk 

Diskusia k článku: