Bazar.sk

Na čo si dať pozor pri kúpe hračiek cez internet?

13. 03. 2020

Kupujete hračky cez internet? Držte sa niekoľkých rád.

Pri kúpe hračiek cez internet by ste mali byť obzvlášť opatrní a všímať si všetko. Prinášame vám 7 rád, ktoré vám pomôžu, aby ste hračkou zbytočne neohrozili zdravie vášho dieťaťa. Oboznámte sa s materiálom aj vekovou hranicou. 

1. Skontorlujte si označenie CE. AK ho hračka nemá, pravdepodobne nespĺňa európske štandardy o bezpečnosti výrobku, ochrane zdravia a životného prostredia. 

2. Je hračka vhodná pre vaše dieťa? Skontrolujte či na ňu vaše dieťa nie je primalé a nemôže si s ňou skôr ublížiť, než sa zabaviť. 

3. Opatrní buďte zvlášť pri hračkách do troch rokov. Uistite sa, či hračka nie je zložená z menších častí, ktoré by vaše dieťa mohlo prehltnúť alebo nie je vyrobená z materiálu, ktorý by mohol dieťa zraniť. 

4. Má vaše dieťa mladšieho súrodenca? Keďže sa môže stať, že si požičia hračky od svojho staršieho brata či sestry, myslite aj na jeho bezpečnosť a nekupujte hračky, ktoré by mohli ohroziť jeho zdravie

5. Skontrolujte, či sa z hračky neuvoľňujú malé časti alebo z nej netrčia ostré hrany a hroty, ktoré by opäť mohli ohroziť zdravie vášho dieťaťa. Môže sa s nimi porezať a zraniť si napríklad aj oko. 

6. Zvýšenú pozornosť venujte hračkám, ktoré môžu predstavovať chemické riziko, kvôli obsahu škodlivých látok. Platí to v prípade ftalátov, azofarbív alebo ťažkých kovov. Tie sa môžu vyskytovať napríklad v slizoch, prstových farbách, magnetických plastelínach, kinetickom piesku a v iných tvarovacích hmotách. 

7. Po kúpe hračiek vždy postupujte podľa pokynov a upozornení, ktoré sa s nimi dodávajú. Pravidelne hračky kontrolujte, či nie sú opotrebované alebo poškodené. Na malé deti by ste mali dohliadnuť aj počas hry. 

Zdroj: SOI, Bazar.sk

Diskusia k článku: