Bazar.sk

Ako ovplyvnil koronavírus trh s nehnuteľnosťami?

27. 03. 2020

Opatrenia, ktoré Slovensko prijalo kvôli koronavírusu, sa dotkli aj trhu s nehnuteľnosťami.

Ťažké obdobie prežívajú aj realitné kancelárie, ktoré sú podobne ako mnohé ďalšie prevádzky zatvorené. Ľudia prejavujú o nehnuteľnosti menší záujem, obhliadky sú zrušené a rezervačné zmluvy sa predlžujú. 

Ján Palenčár, prezident Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska, poskytol exkluzívny rozhovor portálu Nehnuteľnosti.sk, v ktorom opísal zmeny, ktorým čelia realitné kancelárie, ako je to v prípade zmlúv a kedy je vhodný čas kupovať nehnuteľnosť

Realitné kancelárie odporúčajú všetkým klientom, ktorí chcú predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, aby termín posunuli. Makléri sa tiež musia chrániť a kontaktovať sa s čo najmenším počtom ľudí. Neočakávajú však, že dopyt po nehnuteľnostiach výrazne klesne. Kancelárie sa snažia potrebné veci riešiť elektronicky a poskytujú napríklad viruálne prehliadky priestorov. 

„Myslím si, že táto situácia motivuje realitné kancelárie viac využívať digitálne nástroje, ako sú virtuálne obhliadky, 3D realita, prípadne iné. Existujú aj platformy na podpisy zmlúv a rezervačných poplatkov,“ uviedol Ján Palenčár pre Nehnuteľnosti.sk.

Celý rozhovor si môžete vypočuť nižšie.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, Bazar.sk

Diskusia k článku: