Ak aj vy radi pečiete a najmä ochutnávate, tento recept je pre vás ako stvorený. Vyskúšajte ho a zažiarte pri sviatočnom stole
Máte radi slané pochutiny? Upečte si s nami krehké rascové tyčinky. Dnešný recept ovládla rasca. Obzvlášť vhodná je na silvestrovskú oslavu. Slané pečivo sa skvele hodí k šumivému sektu, ale to nie je všetko. Má mnoho benefitov pre naše telo i myseľ a navyše je chutná a obľúbená korenina. Rasca je potravina, ktorá napomáha správnemu tráveniu, redukuje stres a napätie a dodáva energiu. Vyskúšajte a neoľutujete.
Budeme potrebovať
500 g múka, 1 Hera, 400 ml biely jogurt alebo kyslá smotana, 1 droždie, 2 žĺtka, kmín, soľ
Postup
Heru si necháme zmäknúť, aby sa nám lepšie pracovalo. Zmiešame múku, Heru, biely jogurt alebo kyslú smotanu, droždie a 2 žĺtka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme podkysnúť aspoň 30 minút.
Výsledný podukt poukladáme na plech. Rozšľahaným vajíčkom potrieme vrch, posypeme soľou a rascou. Ak nemáte radi rascu, nevadí. Postačí aj samotná soľ, syr či iné korenie, ktoré vám chutí.
Pečieme pri 180 stupňoch približne 15 až 20 minút. Záleží od hrúbky cesta a vašej rúry. Vytiahneme, keď je povrch do zlatista.
TIP
Aby sa vám lepšie krájalo, je vhodné použiť nie len dostatočné množstvo múky, ale aj dobrý nôž. Skvelým nástrojom na krájanie takéhoto typu cesta je krájač na pizzu.
Krájač na pizzu - 3 €
Ak nemáte na pečenie čas alebo chuť, vyberte si z ponuky Bazar.sk. Chutné pečivo, zákusky a koláče si môžete OBJEDNAŤ TU.
Zdroj: Bazar.sk