Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Bazar.sk

Domáca klobása či slanina? Vyberte si zabíjačkové produkty na váš stôl

14. 01. 2021

Či už ste zažili pravú zabíjačku, alebo nie, zabíjačkové špeciality má rád snáď každý. Šikovní gazdovia pre vás vyrábajú poctivé domáce produkty, stačí si len vybrať.

Kvalitne vyúdená klobáska, mäsová slanina, krvavé jaternice, chutné oškvarky, huspenina, masť či paštéty? Kto by nemal rád zabíjačkové špeciality? V minulosti sa robili zabíjačky takmer v každom dome. Zabíjačka bola považovaná za slávnosť, pri ktorej sa stretlo mnoho ľudí, kde mal každý svoju úlohu. Za pomoci rodiny i širšieho príbuzenstva sa zrodili zásoby na dlhú dobu. Mäso v obchodoch nebolo takým dostupným tovarom ako v súčasnosti, a tak sa z chlievikov ozýval kvikot prasiat. 

Dnes je ale doba celkom iná. Chov dobytka sa rapídne scvrkol len na farmy alebo družstvá. Na dedinách je tiež raritou mať prasiatko. Väčšinu zo zabíjačkových pochutín kúpite v obchode. Ak ale túžite po kvalitnej domácej výrobe, pozrite si ponuku šikovných chovateľov a zadovážte si poctivé potraviny už dnes. 

Kobása alebo slanina - 9 €

Bravčové a divinové klobásy - cena dohodou 

Oškvarky 1kg - 10 €

Slanina, klobása, šunka, tlačenka - cena dohodou

Klobása - 11 €

Údená slanina, klobása a mäso - cena dohodou 

Pečené prasiatka - cena dohodou 

Zdroj: Bazar.sk

Diskusia k článku: