Bazar.sk

Valentín sa blíži. Vybrali sme pre vás darčeky ku sviatku zaľúbených

12. 02. 2021

Hľadáte inšpiráciu na Valentína? Pripravili sme si pre vás výber darčekov, ktorými nič nepokazíte.

Sviatok svätého Valentína - existujú len dve skupiny ľudí. Prvá tento sviatok miluje a každoročne oslavuje, druhá ho ignoruje a zastáva filozofiu, že láska sa má oslavovať po celý rok. Či už patríte k prvej alebo druhej, inšpirácie na darčeky pre vašu najmilovanejšiu osobu sa vám zídu vždy.

Kvety, spoločná večera, romantická prechádzka - aj takto vyzerá sviatok zaľúbených u mnohých párov. Ak si lámete hlavu, čo kúpiť vašej polovičke, nezúfajte. Pripravili sme si pre vás široký výber darčekov, ktoré obdarovaného istotne potešia.

Viete ako vznikol Valentín?

Tento sviatok nie je novodobým výmyslom. Svätý Valentín pochádzal z Ríma a bol kňazom a lekárom. Najznámejšia legenda hovorí, že žil za vlády cisára Claudia II. Práve ten obľuboval vojny a zastával názor, že vojakom sa darí lepšie, keď nemajú rodiny a sú nezosobášení. Preto svojim vojakom zakázal uzatvárať manželstvá. Svätý Valentín tento zákaz ignoroval a potajme ďalej sobášil páry. Keď sa to cisár dozvedel, 14. februára ukončil kat mečom jeho život. Tu môžeme hľadať pôvod sviatku zamilovaných.

Valentínska ovocná kytica - cena dohodou

Macko z ruží - 25 €

Strieborný náhrdelník v tvare srdca - 38,99 €

Valentínsky obraz z vínových korkov v tvare srdca - 40 €

3D foto lampa na mieru - 40 €

Ručne pletená valentínska kľúčenka - 5 €

Rastlinka v tvare srdca - 7,50 €

Valentínske tričká - 18 €

 

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: