Bazar.sk

Chudnutie: Viete pri akej činnosti spálite najviac kalórií?

26. 03. 2021

Chudnutie - večná téma. V nasledujúcom článku sa dozviete, pri akých aktivitách spálite najviac tuku.

Kto by netúžil po krásnej postave?! Byť zdravý, nemusí automaticky znamenať, že musíme byť štíhly. Takisto štíhly človek, nemusí byť zdravý. Avšak snáď každý raz zatúžil po dokonalej postave, na ktorej by všetky šaty vyzerali výnimočne. Chcete sa ku svojej vysnívanej postave dopracovať aj vy? Pripravili sme si pre vás rebríček činností, pri ktorých bude chudnutie ešte jednoduchšie - spaľujú totiž kvantá kalórií.

Beh

Činnosť, ktorá vás nestojí absolútne nič. Nebudete potrebovať permanentku do fitka ani žiaden stroj. Behať sa dá kdekoľvek - po hrádzi, v lese alebo na ulici. Je potrebná len správna bežecká obuv a vytrvalosť. Ak máte priestor môžete si kúpiť bežecký pás, ktorý je výborný na chudnutie. Touto aktivitou môže priemerný človek za 45 minút behu spáliť až 700 kalórií!

Bicyklovanie

Tento šport vám šetrí kĺby a pomáha preschádzať kŕčovým žilám. Benefitom je, že si môžete zvoliť tempo, akým začnete a taktiež nádherné prírodné scenérie. Bicykel môžete ho využiť na cestu do práce a vyhnúť sa tak dopravným zápcham. Spotreba energie priemerného človeka pri hodinovom bicyklovaní je 400 kalórií. Článok o bicyklovaní a jeho výhodách nájdete tu.

In-line korčuľovanie

Príjemná voľnočasová - najmä letná - aktivita dá občas zabrať. Či už si jazdu užívate osamote, so psom alebo s priateľmi verte, že to stojí za to. Pri polhodinke denne dokážete spáliť až 150 kalórií.

Tanec

Chudnite tancom. Zdá sa vám to čudné? Verte, že pri zumbe, hip hope, pole dance alebo brušnom tanci sa zapotíte. Len dvadsať minút tejto aktivity vám pomôže "vypotiť" až 130 kalórií. Ak sa neviete "rozhýbať ", skúste videá - zabavíte sa.

Štiepanie dreva

Prevažne mužská aktivita dokáže zázraky. Štiepanie dreva pred zimou, vás ľahko zbaví prebytočného tuku. Za hodinu tejto aktivity dokáže vaše telo spáliť až 470 kalórií a vy si navyše prichystáte zásoby na zimu. Nie je to však pre každého - potrebujete tréning a vytrvalosť.

Kosenie trávy

Ak máte záhradu tejto činnosti sa nevyhnete. V lete, keď tráva rastie ako z vody, je kosenie na programe takmer každý víkend. Hodinové kosenie trávy kosačkou vám prinesie 270 spálených kalórií. Navyše sa pri ňom dá krásne opáliť.

Umývanie okien

Nie veľmi obľúbená aktivita medzi ženami, umývanie okien, skvele posilňuje ruky. Za hodinu umývania odbúrate približne 270 kalórií. Ak sa vám doteraz nechcelo robiť jarné upratovanie vedzte, že to nebude na škodu.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com, Bikeweb.sk

Diskusia k článku: