Bazar.sk

Upečte si chutnú ovocnú tortu na Veľkú noc alebo aj v bežný deň

29. 03. 2021

Kto by nemiloval torty? Upečte si jednu podľa nášho jednoduchého receptu a potešte svoje chuťové poháriky.

Premýšľali ste, akú sladkosť si upečiete na Veľkú noc? Ak sa vám nechce príliš namáhať upečte si túto dobrotu - jednoduchú ovocnú tortu zvládne aj začiatočník. Minimum ingrediencií vykúzli chuť, ktorú si zamilujete. Torta obsahuje plnku z kyslej smotany, a tak nie je presladená, ale jemná. Nenachádza sa v nej veľa cukru, a preto neuškodí ani ľuďom, ktorí žijú zdravo a vyhýbajú sa nezdravým potravinám. Patríte k nim aj vy? Prečítajte si, pri akých činnostiach spálite najviac kalórií a užite si veľkonočné sviatky bez výčitiek!

Nestíhatie piecť alebo nie ste zručný v kuchyni? Šikovní ľudia na Bazar.sk ponúkajú svoje služby. Dajte si upiecť pečivo, zákusky alebo tortu na mieru a bez námahy.

Na prípravu torty budeme potrebovať

Piškótové cesto

4 vajíčka

4 polievkové lyžice práškového cukru

4 lyžice hladkej múky

1/2 prášku do pečiva

Plnka

250 g kyslej smotany

250 g smotany na šľahanie

ovocie podľa chuti

džem

Postup

Rozdelíme si vajíčka na bielky a žĺtky. Bielky si spolu s cukrom vyšľaháme na sneh. Ak sa vám nedarí vyšľahať tuhý sneh, pridajte štipku soli alebo kvapku citrónovej šťavy. Do snehu primiešame žĺtky. Do hmoty, ktorá nám vznikla postupne pridávame múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto si vylejeme na plech alebo do tortovej formy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Pečieme podľa rúry na 180 stupňoch do zlatista.

Príprava plnky je veľmi jednoduchá. Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu. Do nej pridáme kyslú smotanu a zamiešame. Na chvíľu dáme stuhnúť plnku do chladničky.

Korpus si potrieme džemom podľa vlastnej chuti. Do stuhnutej plnky pridáme ovocie aké máme radi - hrušky, jablká, černice či jahody. Jemne premiešame a plnku natrieme na cesto. Ak si chceme tortu vyzdobiť odoberieme trochu plnky a zafarbíme ju farbivom alebo sirupom. Jemnou vrstvou potrieme vrch torty.

Aby sa vám torta lepšie krájala, dajte ju stuhnúť do chladničky na dve hodiny.

Dobrú chuť!

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: