Bazar.sk

Čakáte prírastok? Na Bazar.sk nájdete detskú výbavu za nízke ceny!

31. 03. 2021

Každý rodič chce pre svoje dieťa len to najlepšie. Ako neskrachovať pri kúpe detskej výbavy vám poradíme v tomto článku.

Na Slovensko už prileteli prvé bociany. Ak sa bocian, aj keď v len prenesenom výraze, chystá aj k vám, pozrite sa, čo všetko budete potrebovať. Detská výbava môže stáť horibilné sumy a nie všetko skutočne využijete. Malé deti rastú tak rýchlo, že niektoré kusy oblečenia ani nevyužijete. Pozrite si náš zoznam, čo všetko sa vám bude hodiť pri starostlivosti o vaše bábätko. Jednoduchá cesta, ako sa zbaviť kopy nepotrebného oblečenia či hračiek, je ponúknuť ich na predaj cez Bazar.sk.

Prinášame vám prvú časť článkov o detskej výbave.

Kočíky

Najzákladnejším predmetom v detskej výbave je kočík. Rozdodujúcim faktorom je obdobie, kedy má prísť váš prírastok na svet. Ak sa narodí v zime, dbajte na to, aby mal dostatočne veľké jednoradové kolesá. Po snehu alebo blate sa vám bude tlačiť kočík jednoduchšie. Na kočíku si všímajte celkovú veľkosť pre jeho následné uskladnenie, veľkosť vaničky, polohovanie a jeho stupne, hmotnosť kočíka, nastaviteľnosť rúčky a úložný priestor. Farbu, poťah a dizajn kočíka dolaďte podľa vlastného vkusu, dbajte však na to, aby sa dal poťah ľahko vyčistiť. Na výber sú klasické hlboké kočíky s vaničkou, športové, golfové, súrodenecké alebo dvoj/trojkombinácie. Trojkombinácia obsahuje hlboký kočík, jeho športovú verziu a autosedačku. Samotný kočík nie je lacnou záležitosťou. Ak si ho ponecháte aj pre ďalšieho potomka, zvoľte neutrálny vzor a farbu, ak by sa vám narodilo ďalšie dieťa opačného pohlavia. Ak kočík neobsahuje batoh alebo tašku na potreby pre dieťa, môžete si ju zaobstarať tu.

Autosedačky

Sortiment je široký a zorientovať sa v ňom nie je jednoduché. Najdôležitejším kritériom je bezpečnosť. Stabilita sedačky, bezpečnostné pásy a spôsob upevnenia sú významným prvkom, na ktorý by ste sa mali zamerať. Primeraná hmotnosť a jednoduchá manipulácia sú plusom, aj keď si to teraz ešte možno neuvedomujete. Dizajn a spôsob čistenia nie sú pre vaše dieťa až také dôležité, záleží len na vás, aký máte vkus. Do kvalitnej autosedačky sa oplatí investovať. Článok o autosedačkách nájdete tu.

 

Baby monitory

Baby monitory zvané tiež detské pestúnky sa "postarajú" o vášho miláčika, aj keď nebudete v miestnosti. Táto praktická pestúnka zabezpečí prenos zvuku bábätka k vám kdekoľvek v dome. Niektoré vysielačky majú možnosť pripojenia k WiFi sieti či nočné videnie.

Detské postieľky a lehátka

Keďže bábätko väčšinu svojho prvého roka prespí, výber postieľky je mimoriadne dôležitý. Zamerajte sa najmä na kvalitný matrac. Ten by mal byť vyrobený z materiálu, ktorý neobsahuje alergény, mal by byť priedušný a ergonomický. Oplatí sa zainvestovať aj do vodoodolného chrániča pre prípadné nehody a tiež kvalitnej napínacej plachty. Ak chcete, aby vám postieľka vydržala čo najdlhšie, vhodným konštrukčným  materiálom je tvrdé drevo. Zamerajte sa tiež na výšku bočníc.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

 

 

Diskusia k článku: