Bazar.sk

Hospodárske zvieratá: vyberte si zo širokej ponuky hydiny, kôz či prasiat

06. 04. 2021

Zvažujete kúpu hospodárskych zvierat? Sezóna je tu!

Vlastníte farmu? Alebo ste nadšenec, ktorý by chcel chovať hospodárske zvieratá? Ak ste odpovedali áno, ste na správnom mieste. Na Bazar.sk nájdete veľký výber mnohých druhov hospodárskych zvierat od kôz po kone. Ak túžite po voňavých domácich výrobkoch bez chémie alebo čerstvých vajíčkach, zaobstarajte si niekoľko kusov hospodárskych zvierat, podľa vášho výberu. 

Hydina

Kto by nemiloval vôňu rannej praženice, vynikajúci jablkový koláč alebo nedeľné rezne? Tušíte správne. Pre výrobu veľkého množstva jedál je potrebné vajíčko. Najlepšie to, ktoré si odnesiete z kurníka. Už v minulosti sme si pre vás pripravili článok o najobľúbenejších plemenách sliepok a kohútov. Na slovenských dedinách sa nevyskytú len sliepky a kohúty. Opäť sa začína tešiť obľube aj iná hydina. Morky, kačky, husi či prepeličkysú známou delikatesou všade po svete. Silný kačací vývar dokáže postaviť na nohy skutočne kohokoľvek. Na kúpu kuriatok je teraz mimoriadne vhodná sezóna. 

Hovädzí dobytok

Pravým hospodárskym zvieraťom je krava. Aj keď ju je v dnešnej dobe zbadať pásť sa na lúke už skôr rarita - stále je tu. Poobedná káva bez mlieka alebo bolonské špagety bez mletého hovädzieho mäsa či polkilový steak ? Mnohí si bez poctivého hovädzieho mäska nevedia svoj život ani predstaviť . Kravičky, býčky a jalovice sú na Bazar.sk na predaj za výhodné ceny. 

Kozy

Kozí syr, ktorý je mimoriadne zdravý, získavame práve z týchto zaujímavých zvierat. Koza poskytuje nielen hodnotné mlieko ale aj mäso, kožu a rohovinu. Nepostrádateľná je jej funkcia prírodnej kosačky. Koza dokáže spásať nielen bežnú trávu, ale dokonca aj bodliaky a buriny, ktoré iné zvieratá nechcú. 

Prasatá

Kto by nemiloval klobásky, jaternice, slaninu alebo oškvarky? To všetko v bio kvalite môžete mať, ak si kúpite prasiatko. Pravidelným krmením vám narastie a vy za odmenu budete z neho užívať výrobky po celý rok. V minulosti bola kúpa malého prasiatka udalosť, na ktorú sa stretla celá rodina. Širšia rodina, susedia či priatelia sa zase zišli na zabíjačkových hodoch a pomáhali tam, kde bolo treba. 

Zdroj: Bazar.sk

 

Diskusia k článku: