Bazar.sk

Milujete grilovanie? Vyberte si gril na letnú sezónu za dobré ceny!

14. 05. 2021

Vôňa grilovaného mäska a zeleniny patrí k letným grilovačkám. Ak ešte nemáte svoj gril - neváhajte!

Letná sezóna sa blíži a s ňou aj večerné posedenia na záhrade. V minulom článku sme vám dali tipy na záhradný nábytok, dnes sa budeme venovať grilom. Ak si neviete letné obdobie predstaviť bez poriadnej grilovačky plnej chutného jedla ste tu správne. Ako si ale vybrať správny gril? Prezradíme nižšie.

Na čo sa zamerať?

V prvom rade by ste si mali zodpovedať nasledujúce otázky.

Kde budeme grilovať?

Ako často budeme gril využívať?

Čo na ňom budeme pripravovať?

Budeme potrebovať veľký alebo malý gril?

Aký máme finančný rozpočet?

Máme kam gril na zimu umiestniť?

Elektrický gril

Elektrický gril je spravidla lacnejší. Výhodou je ľahká manipulácia, dobrá skladnosť a možnosť využiť ho aj v interiéri. Sympatická je aj jeho jednoduchá údržba a žiadne starosti s kúpou paliva - budete potrebovať len elektrickú zásuvku. Prípravu pokrmov zvládnu aj začiatočníci. Výhodou je, že elektrický gril nevytvára žiadny dym, avšak toto "neúdenie" sa odrazí aj na chuti mäsa.  

Plynový gril

Plynový gril patrí k drahším alternatívam. Náplne tiež nie sú lacnou záležitosťou, avšak pri dobrej starostlivosti bude mať gril dlhú životnosť. Nevýhodou môže byť, tak ako pri elektrických griloch, absencia charakteristickej chuti pokrmov. Plynový gril zapálite jedným tlačidlom a jeho teplotu si viete jednoducho regulovať.

Gril na drevené uhlie

Typickým grilom je gril na drevené uhlie. Jeho cena býva nižšia, avšak potrebujete si zaobstarať uhlie. Tieto grily sú obľúbené najmä pre ich ľahkú manipuláciu a nezameniteľnú chuť grilovaného mäsa či zeleniny. Príprava jedla býva zdĺhavejšia a taktiež je potrebné pravidelne trénovať, aby ste dosiahli dokonale upečené mäso.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: