Bazar.sk

Máte prebytok jahôd? Upečte si jednoduchú jahodovú bublaninu!

25. 06. 2021

Máte doma jahody? Lahodnú bublaninu zvládne každý a len tak sa po nej zapráši.

Tento rok je bohatý na jahody. Ak ich máte v záhradke neúrekom a neviete, čo s nimi, pripravte si jahôdkovú bublaninu, po ktorej sa len tak zapráši! Nevyšla vám úroda alebo jahody vôbec nepestujete? Využite možnosť samozberov, ktoré tento rok praskajú vo švíkoch. 

Na recept budeme potrebovať:

5 vajíčok

250g výberovej múky

250g práškového cukru

1/2 kypriaceho prášku

1dl oleja

1dl vody

množstvo jahôd podľa chuti

Postup:

Vajíčka si spolu s cukrom vymiešame do pesnita. Čím dlhšie budete tieto suroviny miešať, tým vyššie a nadýchanejšie bude vaše cesto. K zmesi pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Na koniec pridáme olej a vodu. Cesto si vylejeme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Bublaninu pečieme na 180 stupňoch 15 až 20 minút. Dobrú chuť!

Sladké jahody predávajú aj inzerenti na Bazar.sk. Využite príležitosť na kúpu obľúbenej pochúťky!

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com

Diskusia k článku: