Bazar.sk

Máte doma psíka? Prichystajte mu zdravé domáce maškrty

20. 08. 2021

Naservírujte svojmu psovi maškrtu podľa jeho gusta.

Základným kameňom pre zdravie psa je kvalitné krmivo a doplnková strava. Zdravé maškrty pre vášho domáceho miláčika nemusia stáť horibilné sumy. Ak ho chcete prekvapiť a dopriať mu pochúťku, po ktorej sa  bude oblizovať až za ušami pripravte mu ju doma. V letnom období mu maškrtu pribaľte na výlet a o jedlo pre vášho havkáča budete mať postarané. 

Aké potraviny psíci ocenia? 

Prvou maškrtou, ktorá zaiste napadla aj vám je mäso. Kúsky uvareného kuracieho, morčacieho či hovädzieho mäsa pes ocení. Za zmienku tiež stoja ryby - avšak dávajte pozor na kosti! Mäso pripravujte bez korenín a soli. To isté platí o pečeni. Upečené plátky kuracej či hovädzej pečienky sú pre psa delikatesou.

Aj keď pes miluje mäso, nepohrdne ani zeleninou či ovocím. Aké je preňho to pravé? V malom množstve mu ponúknite ananás, banán, hrušku či jablko - sú skvelým zdrojom vlákniny. Hrušky a jablká zbavte jadierok - obsahujú kyanid. Výborným letným osviežením, podobne ako u ľudí, je melón. Po vybratí jadierok, ho naservírujte vášmu psovi. Doplní mu zásoby vitamínov, najmä draslíka.

V malom množstve môže pes konzumovať maliny, ktoré obsahujú látky s protizápalovými účinkami. Podobne sú na tom čučoriedky. Tie obsahujú antioxidanty. Za zmienku stojí zelenina, ktorá je výborná pre psí zrak - mrkva. Jej hryzenie napomáha k správnej dentálnej hygiene. 

Mrkvová maškrta pre psíkov 

Budeme potrebovať 

200 g kuracieho mäsa

3 stredne veľké mrkvy 

200 g ovsených vločiek

2 vajíčka 

sezamové semiačka

Postup

Kuracie mäso si rozomelieme v mlynčeku. Mrkvu postrúhame na strúhadle a ovsené vločky rozmixujeme na drobno. Všetky ingrediencie si vypracujeme na pevné cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Za pomoci vykrajovačiek si vytvoríme ľubovoľné tvary, ktoré pečieme približne 15 minút dozlatista. 

Dobrú chuť, havkáči!

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com, Unsplash.com

Diskusia k článku: