Bazar.sk

Zariaďte si obývačku podľa umenia feng šuej

16. 09. 2021

Počuli ste o zariaďovaní bytu podľa umenia feng šuej? Ako na to vám prezradíme práve teraz.

Obývačke sa hovorí aj srdce domu. Častokrát tu trávime najviac času relaxom, prácou a polehovaním. V obývačke usporadúvame rodinné oslavy či milé stretnutia s priateľmi. Ak sa ju aj vy chystáte prerábať či odznova zariaďovať, skúste to podľa feng šuej. Prečo práve feng šuej? A aké princípy je potrebné dodržať? Dozviete sa v nasledujúcom článku. A navyše! Kúpa nového nábytku nemusí stáť horibilné sumy. Na Bazar.sk nájdete v ponuke celkom nový ale aj používaný nábytok v dobrej kondícii za priaznivé ceny!

Miestnosť je dôležitá

Ako sme už spomínali vyššie – obývačka je srdcom domu. Tak by ste mali pristupovať aj k jej umiestneniu. Aj keď to nie je vždy možné, pokúste sa vybrať priestrannú izbu, ktorá má minimálne dve steny. Bude tak môcť bez problémov prúdiť čchi energia a podľa starovekého umenia feng šuej by vám malo zabezpečiť príliv energie. Miestnosť musí vyžarovať príjemnú atmosféru, zariaďte ju preto útulne. Podľa feng šuej je tiež veľmi dôležité udržiavať v dome poriadok, vyhodiť zbytočnosti, ako sú staré letáky či časopisy, či veci, ktoré nepoužívate.

Ako umiestniť nábytok?

Najhlavnejším faktorom pre prúdenie správnej energie je umiestnenie sedačky. Tú ideálne uložte k hlavnej stene tak, aby ste z nej mali výhľad na okná a dvere. Poskytne vám to pocit bezpečia. S nábytkom to nepreháňajte, stavte na minimalizmus. K sedacej súprave pridajte štvorcový stolík.

Dekorácie áno, televízor nie

Ak nie ste veľkým fanúšikom pozerania televízie – gratulujeme. Televízor je podľa umenia feng šuej odoberateľom enegrie a zabijakom rodinnej atmosféry. Ak máte možnosť, umiestnite ho do inej miestnosti alebo ho zamaskujte. Na skytie môžete využiť uzatvárateľnú skrinku. A čo dekorácie? Sú povolené. Aby ste prilákali pozitívnu energiu, zaveste na stenu fotografie. Vyhýbajte sa ponurým obrázkom, stavte na rodinné fotky či veselé obrázky krajiniek. Pozor na starožitnosti. Podľa umenia vyšší vek artefaktu pozastavuje pozitívny vplyv energie a dokonca blokuje zdravie rodiny. Ostré predmety môžu vyvolať hádky a tak do obývačky zariadenej podľa feng šuej nepatria. Výborne sa sem hodia rastliny a kvety v črepníkoch. 

Farby sú dôležité!

Farby sú podľa umenia rovnako dôležité ako umiestnenie nábytku. Vo svojej obývačke by ste mali využiť všetkých päť farieb elementov. Prvým je kov, ktorý sa spája so metalickými farbami, a to bielou, zlatou, striebornou, sivou a fialovou. Prítomnosť kovu priťahuje energiu avšak nepreháňajte to s ním. Voda a s ňou farby čiernej a tmavomodrej prinášajú bohatstvo. Drevo a jeho prvok, priťahuje energiu, kvalitu rastu a progresu. Tento element zastupujú farby ako zelená, svetlomodrá či tyrkysová. Predposledmným prvkom je oheň symbolizujúci teplo, sexualitu a vzrušenie. Typické sú preň farby červenej, jasnožltej, purpurovej a jasnooranžovej. Posledným elementom je zem. Zem so svojimi typickými farbami – hnedou, žltou, tmavou a matnou oranžovou – udržuje psychické zdravie a vnútornú rovnováhu. Dôležité je aj osvetlenie. Nič nepreháňajte, avšak nevytvárajte polotieň či šero.

Ľudia po celom svete si zariaďujú svoje byty podľa umenia feng šuej. Pridáte sa k nim?

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com, Unsplash.com

Diskusia k článku: