Bazar.sk

Do Nového roka s novou prácou. Tu sú zaujímavé pozície doma i v zahraničí.

30. 12. 2021

Ak si dáte do nového roka záväzok zarobiť viac peňazí, môžete sa uchádzať o povýšenie, začať podnikať alebo si nájsť novú prácu.

Dnes sa pozrieme na poslednú zmienenú možnosť. Napriek tomu, že žijeme v náročnej dobe a celé sektory hospodárstva sú ovplyvnené aktuálnou pandemickou situáciou negatívne, stále sa nájdu odvetvia, v ktorých sa šikovní pracovníci dokážu poľahky uplatniť. Stačí sa dobre poobzerať v ponukách domaza hranicami.

Vyberte si formu práce, ktorá vám vyhovuje

Môžete pokojne pracovať z domu a byť pánom svojho času. Ak sa cítite dobre s modernými technológiami, skúste prácu cez internet. Najviac pracovných ponúk je v sektoroch, ktoré zažívajú boom, ako napríklad doprava a logistika či stavebníctvo a reality. Pokiaľ máte záujem o administratívu, trh má stále záujem a účtovníčky, tlmočníčky, aj operátorov call centier.  

Realizujte sa v oblasti, ktorá sa vám pozdáva

Nemusí platiť, že po päťdesiatke si prácu nenájdete. Ak máte umeleckú dušu, môžete vyskúšať tvorbu umeleckých predmetov ako obrazy a sochy. K spolupráci vám stačí talent, výtvarný prejav a kvalita diel. Uplatnenie nájdete aj ako vodiči či v stavebnom priemysle a samozrejme v zdravotníctve.   

Dobrý zárobok v zahraničí

Aj v tejto chvíli je na našej stránke v ponuke vyše 300 inzerátov ponúkajúcich zaujímavé pozície v zahraničí. Je síce pravda, že odchádzate z prostredia, ktoré dôverne poznáte, no na druhej strane máte možnosť vyššieho zárobku, spoznáte novú krajinu, kultúru, ľudí. Už tradične sú cieľovými krajinami tých, ktorí odchádzajú za hranice Slovenska Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, ale i susedné Čechy. Až 5500 eur môžete zarobiť v stavebníctve a remeselných prácach vo Švajčiarsku a 3 800 eur napríklad pri pokladaní striech vo Švédsku. S angličtinou to môžete skúsiť ako opatrovateľka v hlavnom meste Holandska, s nemčinou napríklad v Mníchove.    

Zdroj: bazar.sk

Diskusia k článku: