Bazar.sk

Tieto predsavzatia vám pomôžu dosiahnuť vaše ciele a dajú sa ľahko dodržať

03. 01. 2022

Na to, aby ste rozvinuli svoj potenciál stačí začleniť do vášho dňa pár drobností.

Prišiel nový rok a s ním opäť čas dať si predsavzatia, zbaviť sa negatívnych zvykov a nahradiť ich lepšími. Po týždni sa však všetky plány začínajú rúcať ako domček z karát. Motivácia sa vytráca, zaneprázdnenosť života si pýta svoju daň a na dobré úmysly rýchlo zabúdame. Hovorí sa, že pomaly ďalej zájdeš a to platí aj v tomto prípade. Odborníci sa zhodujú na tom, že ak sa nám podarí zrealizovať aspoň jednu zmenu, nech je akokoľvek malá, je to veľký krok z zlepšeniu. Pretože život sa skladá z detailov. Prinášame vám inšpiráciu drobných zmien, ktoré však zásadne pozitívne ovplyvnia váš život.

Zdroj: Katie Moum, Unsplash

Vstávajte zavčasu

Ranné vstávanie prispieva k rýchlejšiemu nástupu únavy večer, čo nás motivuje zavčasu zhasnúť svetlá, ľahnúť si do postele a príjemne zaspávať. Odborníci tvrdia, že ak zaľahneme skoro, naše telo má šancu prejsť si všetkými štyrmi fázami spánku počas štyroch až šiestich spánkových cyklov. Vďaka tomu sa na druhý deň ráno ani nemusíme budiť na zvuk budíka, naopak, zobudíme sa sami od seba, prirodzene, oddýchnutí, uvoľnení a dobre naladení.

Zdroj: bruce mars, Unsplash

Zapisujte svoje myšlienky

Možno sa vám to na začiatku bude zdať čudné, budete si vravieť, že nemáte talent, vôľu ani chuť písať, nebudete vedieť, koľko toho máte písať, kedy a kam. Kúpte si jednoduchý diár, poznámkový zošit alebo zainvestujte ho tabletu. Všetko sú to veľmi jednoduché spôsoby, ako vybudovať zdravý návyk písania si svojich postrehov, skutočností, za ktoré sa cítime vďační, motivačných myšlienok. Pokojne si zapisujte aj veci, ktoré vás trápia, potrebujete vyriešiť alebo sa o ne len chcete podeliť a nemáte s kým. Písanie má úžasnú liečivú schopnosť. Stačí, ak si budete zapisovať pár minút denne, ráno po zobudení alebo večer pred spaním.

Zdroj: Sixteen Miles Out, Unsplash

Míňajte uvážlivo

Na Vianoce míňame zvyčajne viac, než bežne počas roka a zrazu je náročné postaviť sa realite a výdavky obmedziť. Ak chcete tento rok narábať so svojim rozpočtom zodpovednejšie, použite pravidlo 24 hodín. Znamená to, že ak uvidíte čokoľvek, po čom zatúžite, stanovte si 24 hodín na to, aby ste si to v hlave prešli a poriadne zvážili každú nevyhnutnú investíciu. Prípadne si peniaze vytiahnite, pretože s papierovými peniazmi sa ťažšie lúčime a odložte ich do novej peňaženky, prasiatka alebo ich dajte úplne mimo svoj dosah. Po uplynutí stanovenej doby možno prídete na to, že väčšinu vecí ani tak veľmi nechcete. Ak ide o napríklad o oblečenie, predstavte si aspoň tri kombinácie, s ktorými si nové tričko, sveter či šaty dokážete skombinovať.

Zdroj:Visual Stories || Micheile, Unsplash

Zdroj: unsplash.com, bazar.sk

Diskusia k článku: