Bazar.sk

3 praktické spôsoby, ako si spraviť toto leto nezabudnuteľným.

26. 05. 2022

Prežiť nádherné letné obdobie nie je o tom, akú fotku dáte na sociálne médiá a či robíte to, čo by ste „mali“ robiť. Je to o zjednodušení života a stanovení priorít tak, aby vám to vyhovovalo.

Chystáte sa užiť si leto do sýtosti, leňošiť na pláži alebo sa prechádzať chladivými zákutiami horúcich letných veľkomiest? Bez ohľadu na to, koľko financií máte na to, aby ste si užili svoje vysnívané leto, užívať si život môžete aj hneď. Robte to, čo vás baví, robí šťastnými a umožňuje naplno využiť svoj potenciál. Staňte sa tou najlepšou verziu samých seba.

Zdroj: Artem Beliaikin na Pexels

Zdravie na prvom mieste

Zdravie je to najväčšie bohatstvo. Je najväčšou prekážkou, ale aj najvýraznejším prispievateľom k dosiahnutiu vašich cieľov. Starajte sa o svoje zdravie a ušetríte na poplatkoch u lekára i doplatkoch za lieky. Zvoľte si fyzický pohyb, ktorý vám sedí, nech to je beh, bicykel alebo tenis. Jedzte kvalitné a čerstvé potraviny, doprajte si výdatný spánok. Venujte sa aj duševnému zdraviu a oddeľte súkromný život od pracovného. Venujte sa sami sebe, meditujte, zapisujte si spomienky.

Zdroj: Ron Lach na Pexels

Starajte sa o svoje okolie

To, čo vás obklopuje, vás aj ovplyvňuje. Nielen ľudia, ale aj predmety navôkol môžu ovplyvniť vašu náladu a seba hodnotu. Uistite sa, že prispievajú k vášmu šťastiu a prinášajú vám pozitívnu energiu. Povzbudiť vás môže aj zmena prostredia, choďte von, do prírody, zoberte si ruksak na chrbát, obujte kvalitnú obuv, fľašu plnú vody a skúmajte, skúšajte a užívajte si výlety do prírody. Zmena zabehnutého a nové prostredie vám dá úplne inú životnú perspektívu.

Zdroj: Pavel Danilyuk na Pexels

Buďte najlepšou verziou samých seba

Nikto neprejde životom bez chýb, omylov a zlyhaní. Ak chceme zostať v bezpečí, nikdy nevyjdeme zo svojej komfortnej zóny. Lenže keď nezariskujeme, nemôžme očakávať rast, ani odmenu. Zmeňte prácu, nájdite si takú, v ktorej sa budete cítiť dobre, nájdite si prácu na doma, vypýtajte si povýšenie. Odložte peniaze na dovolenku, nakreslite obraz, kúpte si niečo pre potešenie. Pretože až keď budete žiť život podľa vašich predstáv, stanete sa tou najlepšou verziu samých seba.

Zdroj: Jay-r Alvarez na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: