Bazar.sk

Čo urobiť, aby vaša obývačka vyzerala väčšia?

28. 05. 2022

Využite jednoduché nápady a dobré triky, aby sa váš priestor v obývačke zdal oveľa väčší, než v skutočnosti je.

Zväčšiť malú obývačku nie je jednoduché, ale so správnou farbenou schémou, vhodným umiestnením nábytku a jednoduchou vizuálnou taktikou ju môžete veľmi rýchlo a ľahko opticky zväčšiť. Najdôležitejšie je ujasniť si, čo vám aktuálne v usporiadaní funguje a čo nie. Zbavte sa vecí, ktoré vám neslúžia a uvoľnite priestor vzdušnosti alebo lepšiemu využitiu.

Zdroj: Vecislavas Popa na Pexels

Nájdite vhodnú farbu

Farba mení celú hru. Ak použijete tlmené a upokojujúce odtiene farieb, pomôžete upokojiť preplnený priestor a vytvoriť estetiku, ktorá pôsobí priestrannejšie a je príjemnejšia na oči. Odborníci radia zvážiť, ako by ste chceli, aby priestor pôsobil. Ak chcete miestnosti dodať teplo a harmóniu, vyberte si pokojné, pokojné zelené tóny alebo prirodzenejšie neutrálne. Neutrálne farby vytvárajú pocit pokoja a mieru, zatiaľ čo tlmené odtiene odzrkadľujú prírodu v jej najjednoduchšej forme, zohrievajú chladné priestory a privádzajú svetlo do tmavších častí.

Zdroj: Ilya Shakir na Pexels

Investujte do väčšieho koberca

Hovorí sa, že väčšie je lepšie a pri výbere koberca do obývacej izby to platí dvojnásobne, najmä pokiaľ ide o malý priestor. Obrovský koberec môže pomôcť predĺžiť priestor tým, že upúta pozornosť a opticky zväčší podlahovú plochu. Príliš malý koberec môže budiť dojem, že sa vznáša v strede miestnosti, čo pôsobí neproporčne voči väčším kusom nábytku. Ak je to možné, vyberte si koberec, ktorý je taký veľký (alebo dokonca väčší) ako vaša pohovka. Obrovský koberec môže slúžiť ako kotviaci bod v obývačke, čo uľahčuje usporiadanie nábytku.

Zdroj: Medhat Ayad na Pexels

Nedávajte nábytok ku stene

Aj keď sa vám môže zdať lákavé a prirodzené pritlačiť v malej obývačke nábytok k stenám, aby sa opticky priestor zväčšil, v skutočnosti to môže mať práve opačný efekt. Keď je všetko pritlačené k stenám, zmysel pre priestor sa zmenšuje. Ak chcete pohovkám a kreslám poskytnúť viac priestoru na dýchanie, skúste ich odsunúť od stien. Je to jednoduchý spôsob, ako zväčšiť malý obytný priestor a zároveň ho urobiť príjemnejším. V strede miestnosti už nie je žiadny prázdny priestor. Na vytvorenie príjemnejšej a príjemnejšej atmosféry umiestnite sedenie čo najbližšie k sebe.

Zdroj: Christopher Moon na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: