Bazar.sk

3 tipy na úspornú rekonštrukciu malej kúpeľne

05. 06. 2022

Pozrite si užitočné triky ako jednoducho zrekonštruovať malú kúpeľňu a premeniť ju na nádherné útočisko zo všedného dňa.

Keď rekonštruujete malú kúpeľňu, vždy začnite tým, že si stanovíte, kde bude toaleta. Tá má najväčšie obmedzenia a všetko ostatné môžete umiestniť kdekoľvek, kde zostane priestor. Dôležité tiež je, aby ste si predstavili, ako trávite čas v kúpeľni vy a vaša rodina, k čomu potrebujete denný prístup a čo využijete raz za týždeň, prípadne ešte zriedkavejšie. Snažte využiť každý centimeter plochy, využite rohy a rôzne nápady na úložné priestory. Investujte do dobrého svetla, ktoré dokáže opticky priestor zväčšiť.

Zdroj: Jean van der Meulen na Pexels

Vymeňte vaňu za sprchový kút

Vaňa zaberá v kúpeľni príliš veľa miesta a pokiaľ netrváte na tom, že sa potrebujete ponoriť do príjemnej vody s voňavými éterickými olejmi, ale bude vám stačiť sprchovať sa ako v tropickom pralese, neváhajte a zbavte sa jej. Je to výborné riešenie, ktoré šetrí priestor. Doprajte si štýlový sprchový kút podľa vašich predstáv a miestnosť bude hneď pôsobiť štedrejšie.

Zdroj: Vecislavas Popa na Pexels

Dajte dolu sprchovací záves

Ak sa rozhodnete ponechať si vaňu, ale aj keď si spravíte sprchovací kút, vyberte si bez rámové riešenie. Ťažký rám alebo sprchovací záves pôsobí ako fyzický predel a v malej miestnosti prispieva k atmosfére stiesnenosti. Priehľadné riešenie bez rámu vytvorí ľahší pocit a menej preplnený priestor. Aby bola kúpeľňa zaujímavá, na obklad si vyberte nápadné tvary a nevyužívajte veľa kombinácií farieb.

Zdroj: Terry Magallanes na Pexels

Vybavenie kúpeľne by malo byť multifunkčné

V obmedzenom priestore má multifunkčné príslušenstvo veľký význam, pretože tak získate úložný priestor navyše. Môžete si vybrať spojenie umývadla so skrinkou, zrkadlo, za ktorým sú skryté poličky alebo poličky, ktoré zároveň slúžia ako sušiaky. Nech sa rozhodnete pre akékoľvek riešenie, výsledkom bude menej preplnený priestor. Navyše, akýkoľvek skrytý neporiadok je dobrý spôsob, ako pocitovo zväčšiť priestor.    

Zdroj: pexels.com

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: