Bazar.sk

Leto nie je len o kvetoch na šatách. Trendy sú aj zaujímavé potlače.

18. 06. 2022

Ak sa vám nepáčia kvetinové vzory na oblečení, vyskúšajte inú potlač. Trendy sú pásiky, maskáče, aj zvieracie vzory.

Leto sa typicky spája s kvetmi a ich vzormi na šatách, sukniach, blúzkach, plavkách. Ak vás táto potlač už nebaví, vyskúšajte inú alternatívu. Svetoví módni dizajnéri prinášajú takmer všetko, od maskáčových vzorov, cez retro inšpirácie 70. rokov, veľké či malé písmená, až po ikonický leopardí vzor. A nezabúdajme ani na prúžky a pásiky, ideálne v tenkých dlhých líniách.

Zdroj: Eles Dois na Pexels

Pruhy na všetkom

Pásiky a leto idú spolu už od dávna. Takmer každú sezónu ich vidíme na šatách, sukniach, svetroch. Klasika sa túto sezónu mení vďaka odvážnym líniám a zmesi neočakávaných farebných odtieňov. Pruhy sa objavujú na bežnom dennom oblečení, ale aj na oblekochelegantných šatách. Pokojne sa môžete do pásikov obliecť od hlavy až po päty alebo si vybrať len jeden kus oblečenia, ktorý bude pútať pozornosť. Nezabudnite, že čiernobiela klasika nie je jedinou voľbou a leto má hýriť farbami aj na pásikoch.

Zdroj: Cottonbro na Pexels

Maskáče sú zase in

Maskáčová potlač sa pravidelne objavuje v módnych trendoch a toto leto je opäť na výslní. Za týmto vzorom stojí Andy Warhol, ktorému sa podarilo jeho vzormi na obrazoch „Kamufláž“ osloviť dizajnérov. Tí túto inšpiráciu v polovici minulého storočia uviedli na módne výslnie. Z maskáčového vzoru sa neskôr stala potlač pre každodenné oblečenie, podobne ako modré džínsy. Vzor stratil mužskú symboliku a tvrdosť a získal masovú príťažlivosť. Túto sezónu je moderné najmä na nohaviciach, legínach, mini sukniach, topánkach, ale aj taškách cez plece.

Zdroj: Jesse Ballantyne na unsplash

Zvieracie vzory stálicou

Živočíšna potlač je trend, ktorý nikdy úplne nezanikne, hoci má svoje výšky aj útlmy, podľa aktuálnej sezóny. Vzory inšpirované divokou prírodou sú toto leto opäť v plnej sile. Vyberte si klasický leopardí štýl, elegantné tigrie pruhy alebo monochromatické zebrie vzory a v dave sa nestratíte. Nájdete ich na tričkách, voľných košeliach a šatách, kabelkách, topánkach, aj dlhých maxi sukniach až po zem.  

Zdroj: Jonaorle na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com, unsplash.com

Diskusia k článku: