Bazar.sk

Nemôžete si dovoliť stavať bazén? Nevadí, splňte si svoj sen o kúpaní.

21. 06. 2022

Nemusíte sa vzdať vášho sna o kúpaní na záhrade. Pozrite si naše tipy, ako si užiť vodu toto leto aj bez vysokých investícií.

Ležíte na lehátku v tieni, v ruke kokteil a kniha, z druhej strany miska s čerstvým ovocím. Leto ako má byť. Dá sa ešte vylepšiť? Áno. Pridajte k tomu vodu, gril, priateľov, smiech a výskot šantivých detí. Ako? Dajte si na záhradu bazén. Ten ideálny vás finančne nezruinuje, je dostatočne veľký pre celú rodinu, pevný a mal by vydržať viac ako jednu sezónu. Tiež by sa mal ľahko postaviť a jednoducho udržiavať. Ak však na záhrade nemáte dostatočný priestor, nevadí. Aj pre vás máme tip na záver.

Zdroj: KoolShooters na Pexels

Bazén na zapustenie do zeme

Zapustený bazén býva väčšinou veľmi drahý a v dnešných časoch je náročné zohnať dodávateľov a všetky potrebné materiály. Ak sa chcete kúpať už toto leto, zvážte zaujímavú alternatívu, plastový bazén. Tieto dômyselné bazény sú kompaktné, odolné a štýlové. Sú vyrobené z vysoko kvalitného, stálofarebného a mrazuvzdorného polypropylénu, ktorý je odolný voči UV žiareniu, odoláva vplyvom počasia, vysokým či nízkym teplotám.

Zdroj: Maria Orlova na Pexels

Nadzemný bazén

Nadzemné bazény sú často cenovo dostupnejšie a jednoduchšie ako zapustené bazény, pretože vyžadujú menej plánovania a menej prác. Sú výborné ako dočasné riešenie a vďaka jednoduchej montáži ich rýchlo postavíte a po sezóne aj ľahko rozmontujete. Ich nevýhodou však je, že konečný výsledok nemusí vyzerať tak uhladene ako zapustený model. Takýto bazén má zvyčajne tiež kratšiu životnosť a bude menší ako klasický bazén v zemi.

Zdroj: bazar.sk

Vírivka alebo kaďa

Zaujímavým riešením je využiť vírivku. V zime vás príjemne zohreje, v lete naopak, ochladí. Voda nemusí byť ľadová, aby ste sa v nej osviežili. Hoci vírivky obyčajne nemajú chladič, ktorým by vodu ochladili, vôbec nevadí. V skutočnosti vám postačí znížiť teplotu pod 37 stupňov. Čokoľvek, čo chladnejšie ako teplota vášho tela bude osviežením a ochladí vás. Na nových vírivkách stačí nastaviť teplotu na udržiavanie a na starších typoch vypnúť vykurovacie teleso. Vypnutie ohrievača a nie samotnej vírivky vám umožní zachovať cykly filtrovania a prietok vody.

Zdroj: bazar.sk

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: