Bazar.sk

Aké letné oblečenie bude lichotiť vašej postave?

19. 07. 2022

Pozrite si pár tipov, ako pomocou farieb, vzorov a strihov skryť to, čo sa nám na našom tele páči menej a sebavedomo zdôrazniť to, na čo sme hrdé.

Leto so svojimi horúčavami nás motivuje k tomu, aby sme si volili ľahké, vzdušné oblečenie, ktoré častejšie viac odhaľuje ako zahaľuje. Väčšina z nás však nemá postavu, ktorú by sme označili ako štandardnú a mnoho žien dokáže neraz veľmi kriticky vymenovať dlhý zoznam, čo by na sebe vylepšilo. Ak chceme so svojimi nedokonalosťami niečo spraviť, máme len dve možnosti. Buď sa ich zbavíme alebo ich skryjeme vhodným oblečením. Tak si môžeme poradiť napríklad s väčším bruškom, ale nepomôžeme si napríklad s nízkou postavou, širšími bokmi či krátkymi nohami.

Zdroj: pexels.com

Vyberte si farbu

Pri farbách platí základné pravidlo, svetlé zvýrazňujú, tmavé tlmia. To znamená, že ak chcete niečo zvýrazniť, oblečte si niečo bledé, biele. Na druhej strane tmavé oblečenie zmenší vzhľad čohokoľvek, čo zakrýva tak, že bude vyzerať menšie a štíhlejšie. Napríklad, ak chcete, aby vaše nohy a boky vyzerali tenšie a užšie, vyberte si tmavé úzke džínsy a nohavice a vyhnite sa bledým nohaviciam a sukniam. Ideálne farby sú čierna, ale keďže je leto, pokojne využite aj hnedú, modrú alebo fialovú.

Zdroj: Elina Sazonova na Pexels

Zvoľte vhodný vzor

Mnoho žien si myslí, že najjednoduchšie je mať rovnakú potlač odevu hore, aj dole. Je to ale považované za módne faux pas. Vzorovaného oblečenia sa však nemusíte vzdávať. Vyskúšajte kombináciu kvetinového vzoručiernej sukne. Prúžkypásiky môžu byť vašimi najlepšími priateľmi. Ak ste veľmi chudá, pomôžu vám vodorovné, ak sa naopak snažíte skryť pár kíl alebo chcete pôsobiť vyššie, dajte si zvislé pruhy.

Zdroj: Kampus Production na Pexels

Pridajte krásne doplnky

Na veľkosti doplnkov záleží. Ak máte plnšiu postavu, malé kabelka či tenký opasok ju ešte zdôrazní. Vyskúšajte preto stredne veľkú kabelku či veľkú tašku cez plece, široký opasok, náhrdelník s veľkým príveskom alebo väčšie hodinky. Budete prekvapené, ako vyvážené doplnky dokážu podčiarknuť váš štýl. Pokiaľ ide o topánky, nízke ženy prirodzene siahajú po vyšších opätkoch, ale predĺžiť telo dokáže aj špicatá špička. Pozor však na topánky s tmavými remienkami, opticky skracujú nohu pri členku.

Zdroj: Nida na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com 

Diskusia k článku: