Bazar.sk

Tieto 3 typy šiat by mala vlastniť každá žena.

27. 07. 2022

„Čo si oblečiem?,“ častá otázka žien, ktoré stoja pred plným šatníkom. Ak v ňom však máte 3 typy šiat, určite sa rozhodnete ľahko, nech sa chystáte kamkoľvek.

Väčšina žien si na bežné denné nosenie volí nohavice, no šaty majú u každej z nás v srdci svoje špeciálne miesto. Máločo nám dokáže zvýšiť sebavedomie viac ako nádherný pocit v šatách, ktoré nám sadnú ako uliate a keď kráčame po ulici cítime, ako sa za nami otáčajú pohľady okoloidúcich mužov i žien. Bez ohľadu na to, koľko máte rokov, kde pracujete alebo študujete, tieto tri typy šiat by nemali chýbať v šatníku žiadnej ženy.

Zdroj: The Lazy Artist Gallery na Pexels

Malé čierne 

Pravdepodobne ste už o malých čiernych (často aj červených) šatách už počuli. Sú to klasické čierne šaty, ktoré siahajú nad, po aj pod kolená. Tvoria úplný základ šatníka, hodia sa na akúkoľvek príležitosť a každá žena v nich vyzerá krásne zladená. Ľahko vyčarujú elegantný šmrnc, dajú sa jednoducho vrstviť a malými obmenami využiť na denné i večerné príležitosti. Stačí pridať výraznejší make up s červeným rúžom, topánky na vysokom opätku, malú kabelku a môžete vyraziť na večeru, rande i do divadla.

Zdroj: cottonbro na Pexels

Maxi šaty

Sem zaraďujeme splývavé, dlhé a pohodlné letné šaty, ktoré siahajú až po zem. Hodia sa na pláž, kokteilového baru i do kaviarne a zvyčajne nevyžadujú žiadne úsilie, čo sa týka ladenia doplnkov, pretože samy pútajú pozornosť. Môžu byť na ramienka, s rukávmi, s rozparkami, širokéúzke. Ak si vyberiete maxi šaty v jednej farbe, môžete ich nosiť po celý rok. Do tejto kategórie však patria i slávnostné formálne šaty, ktoré sa hodia na významné spoločenské príležitosti. Bývajú po zem, v klasických strihochfarbách.

Zdroj: Jonaorle na Pexels

Puzdrové šaty

Tieto šaty sú základom šatníka každej ženy, ktorá sa pohybuje v prostredí kancelárií. Hodia sa do práce, na pohovor, poradu i prezentáciu. Pôsobia konzervatívne, no zároveň žensky. Sadnú všetkým typom postavy a vyzerajú na každej žene veľmi dobre. Zvyčajne sa strihajú rovno, v páse sú stiahnutékončia tesne pri kolenách. Ak si k nim dáte sako alebo blejzer, budete pôsobiť klasicky, no jemne a žensky. Podobne ako malé čierne, veľmi ľahko ich zmeníte z bežného denného odevu na večernú formálnejšiu príležitosť.  

Zdroj: Crina Doltu na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: