Bazar.sk

Jeseň je ideálny čas zorganizovať si šatník.

07. 09. 2022

Ak máte poriadok v skrini, viete hneď, čo si obliecť a zároveň ľahšie udržíte poriadok v izbách. Prinášame vám zopár tipov, ako usporiadať veci prehľadne a zmysluplne.

Vraj v skutočnosti nosíme len 20 % oblečenia, ktoré máme v skrini. Ako teda zorganizovať veci tak, aby ste využili potenciál skrine na plno, vždy mali po ruke oblečenie, ktoré hľadáte a vyhli sa hromadám šiat vzadu v skrini? Prvým a základným krokom je vytriediť veci, ktoré už nenosíte a nikdy nosiť nebudete a nechať si len overenú klasiku. Takto nielen upracete šatník či skriňu, ale budete vedieť svoje oblečenie lepšie kombinovať.

Zdroj: Meruyert Gonullu na Pexels

Maximalizujte úložný priestor

Môžete mať aj tú najväčšiu skriňu na svete, ale ak ju nezorganizujete logicky, jej štedré rozmery vám veľmi nepomôžu. Myslite na frekvenciu používania vašich vecí a jednoduchosť prístupu k nim. Napríklad najvyššie položené poličky využite na odloženie mimosezónneho oblečenia či kufrovbatohov. Svetre, šaty, bundy, zoskupte dokopy podľa spôsobu ich využitia a farebne zlaďte. Takto veľmi rýchlo nájdete všetko, čo potrebujete. Ležérnejšie veci, ako sú mikiny, svetre, tričká, rifle, zložte a uložte do povestných „komínkov“ v poličkách. Vešiaky využite pre odevy, ktoré by nemali vyzerať pokrčené, napríklad obleky, spoločenské šaty, nohavice, bundykabáty.

Zdroj: Anastasia Shuraeva na Pexels

Využite alternatívy na odkladanie vecí

Máte zdvíhaciu posteľ s úložným priestorom vo vnútri? Skvelé, je to ďalší priestor, kam môžete dať oblečenie, ktoré nevyužívate pravidelne. Je ideálny na odkladanie zimných lyžiarskych súprav a odevov, pretože sa k nemu ľahko dostanete jediným zdvihnutím. Krásnym doplnkom v spálni bývajú aj úložné koše alebo štýlové kufre, ktoré stoja pri nohách postele. Nielen že pozdvihnú atmosféru v miestnosti, ale sú ideálnym miestom na odloženie hrubých zimných úpletov. Môžete ich tiež využiť ako sedadlo, keď si budete ráno obúvať ponožky.

Zdroj: Leticia Ribeiro na Pexels

Pomôžte uložiť veci deťom

Detské izby bývajú zvyčajne najmenšie, preto sú na detské skrine kladené vysoké nároky. Musia udržať na uzde skladovanie detských vecí, byť pevné a odolné a zároveň štedré, čo sa týka priestoru. Deti rýchlo rastú, tak sa pripravte na neustále sezónne triedenie šatníka, vďaka ktorému vždy uvoľníte dostatok priestoru pre aktuálne ročné obdobie. Zlaďte veci tak, aby bol každý kus viditeľný a deti si mohli samy vybrať, čo si oblečú. Špeciálne slávnostné veci dajte mimo ich dosahu, aby ich nenosili hocikam, napríklad na ihrisko či do pieskoviska.

Zdroj: Ketut Subiyanto na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: