Bazar.sk

Ktoré farby sa vám hodia a sú pre vás tie pravé?

24. 10. 2022

Ktokoľvek môže nosiť akúkoľvek farbu, ale dosiahne rôzny účinok. Nie každá farba, ktorá sa nám páči, nám aj sadne a dobre poslúži.

Keď si vyberiete odtiene, ktoré harmonizujú s vašou pokožkou, farbou očí a odtieňom vlasov, podčiarknete a zvýrazníte svoju jedinečnosť a krásu. Farby, ktoré sa vám hodia rozjasnia vašu pleť a rozžiaria oči. Módni štylisti odporúčajú nosiť tie správne farby bližšie k tvári. Čím tmavšie máte oči, vlasy a pokožku, tým výraznejšie farby si môžete dovoliť. Ak ste bledý typ, mali by ste sa priblížiť viac k pastelovým farbám.

Zdroj: R N na Unsplash

Zistite podtón svojej pleti

Úplný základ je identifikovať podtón vašej pleti a zistiť, či je chladný, teplý alebo neutrálny. Využite napríklad žilový test, pri ktorom sa pozriete na žily na zápästí. Ak sú modrasté, ste studený typ, ak zelenkasté, patríte k teplým. Ak neviete určiť presne, ste zrejme neutrálny typ. Ďalšou možnosťou je určiť svoj typ podľa toho, ako sa opaľujete. Ak sa ľahko spálite, pravdepodobne budete chladný typ, ak sa krásne opálite, zrejme budete teplý.

Zdroj: Junior REIS na Unsplash

Aké farby nosiť, ak ste teplý typ

Asi vás neprekvapí, že teplé odtiene pokožky žiaria v teplých farbách. Hľadajte zlatožlté, pomarančové, medové odtiene, jantárové alebo olivové tóny. Nádherne budú na vás vyzerať aj teplé modré a zelené, ako mach alebo papraď. Skvelé sú aj fialové s červeným podtónom, ako je purpurová alebo orchideová. Vo všeobecnosti by ste sa mali vyhnúť všetkým ľadovým alebo drahokamovým tónom.

Zdroj: Nikolay Hristov na Unsplash

Aké farby si obliecť, ak ste chladný typ

Dámy na chladnejšej strane vyzerajú najlepšie v jasnej modrej, kráľovskej modrej, zafírovej, ametystovej, levanduľovej alebo smaragdovej. Vhodné sú aj rubínovo červená a svetlé ružové odtiene. Môžete si vybrať sivú, tmavomodrú a čistú bielu, ale možno sa budete chcieť vyhnúť oranžovej alebo zlatožltej.

Zdroj: H.F.E & Co Studio na Unsplash

Zdroj: bazar.sk, unsplash.com

 

Diskusia k článku: