Bazar.sk

Tri vynikajúce športy na prichádzajúcu zimu.

09. 11. 2022

Šport v chladnom počasí je novou výzvou, ktorá utuží rodinné vzťahy, podporí zdravie a prinesie množstvo zábavných zážitkov a spomienok.

Blížiaca sa zima prináša čoraz nižšie teploty, skracujúce sa dni a menej svetla. Čoraz väčšiu časť dňa trávime doma, zvyčajne na gauči a bez pohybu. Ak však chceme zostať zdraví a fit, mali by sme nájsť motiváciu, ako vyjsť von a užiť si zábavu, aj napriek nepriazni počasia. Jednu z najlepších možností predstavujú zimné športy, vhodné pre malých i veľkých.

Zdroj: Flo Maderebner na Pexels

Hokej

Jeden z najsledovanejších športov u nás, ľadový hokej, je ideálny pre rodiny s deťmi, ktoré sa chcú naučiť tímovú spoluprácu, posilniť si schopnosť nevzdávať sa a budovať u detí zdravé sebavedomie. Keďže hokej je postavený na tímovej práci, šport prospieva aj budovaniu sociálnych zručností a vytváraniu nových priateľstiev. Kúpte deťom hokejky, rukavice, prilby, korčule, chrániče, výstroj, puky a hor sa na ľad!

Zdroj: Anton Belitskiy na Pexels

Lyžovanie

Lyžovaniesnowboarding sú úžasnými zimnými športami, pri ktorých sa deti nielen vybláznia, zažijú vzrušenie, ale posilnia svoju koordináciu, nohy a stred tela. Zároveň si budujú sebavedomie, pretože ak spadnú, stačí sa len zdvihnúť a ísť ďalej. Vyberte deťom lyže, lyžiarky, palice, prilby, snowboard, topánky, nechajte ich inšpirovať sa úžasnou Petrou Vlhovou a vyrazte na kopec.

Zdroj: Melvin Wahlin na Pexels

Tenis

Zima neznamená koniec športom a ak sa už vôbec nedá ísť von, môžete zostať vo vnútri, prenajať si halu a zahrať si tenis. Vy aj deti si tak vytrénujete celé telo. Keďže tenis je bezkontaktný šport, hrozí pri ňom nižšie riziko zranenia v porovnaní s inými športmi. Kúpte vašim tenistom dobrú výbavu, rakety, loptičky. Alebo im zaobstarajte stôl a zahrajte si stolný tenis hoci aj doma v garáži.

Zdroj: cottonbro na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: