Bazar.sk

Chcete krásny čistý svieži domov počas sviatkov? Začnite už teraz.

11. 11. 2022

V polovici novembra je najvyšší čas pustiť sa do poriadneho vianočného upratovania bez časového tlaku a stresu. Pozrite si tri tipy ako rýchlo a efektívne upratať vašu domácnosť.

Vianočné sviatky nie sú iba o pohode, pokoji a radosti. V mnohých domácnostiach tesne pred sviatkami zhustne atmosféra, pretože je potrebné celý byt alebo dom upratať a dôkladne vyčistiť. Väčšina rodín očakáva hostí, a preto nestačí len oblečenie rýchlo hodiť do skríň, zavrieť ich a neporiadok pozametať pod koberec. Ak si vyhrniete rukávy a pustíte sa do práce teraz, sviatky si môžete užiť s úsmevom na tvári a vyloženými nohami.

Zdroj: Element5 Digital na Pexels

Zbavte sa neporiadku

Pri upratovaní najviac zdržuje, ak presúvate topánky, kabelku či kufor z miesta na miesto, z chodby do spálne a naspäť. Začnite každé svoje veľké upratovanie tak, že všetky veci uložíte na svoje miesto. Kuchynské spotrebiče do poličiek alebo skriniek, periny do perinákov alebo skríň, hračky do koša na hračky. To, čo už nepotrebujete, darujte alebo predajte u nás na bazar.sk.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Všetko dôkladne vyčistite

Teraz je čas na poriadne upratovanie, nie iba „na oko“. Zdvihnite sedačkupovysávajte pod ňou, posuňte kreslá, aby ste sa dostali aj pod ne, pozametajte za chladničkouskrinkami v kuchyni. Sústreďte sa na tie miesta, ktoré zvyčajne obchádzate. Vytepujte aj koberce, aby ste odstránili škvrny od stôp, rozliatych látok a stopy po domácich zvieratkách.

Zdroj: pixabay

Umyte sklá

Poumývajte všetky sklá vo vašej domácnosti, či už ide o zrkadlá, vitríny alebo okná. Odstránite tak prach, škvrny, nečistoty a hostia budú môcť obdivovať vašu vianočnú výzdobu, nie odtlačky prstov detí či psích ňufáčikov. Dobrý trik je zmiešať jeden diel octu s 10 dielmi  teplej vody v rozprašovači. Pred nastriekaním roztoku utrite okno mäkkou, čistou handričkou z mikrovlákna alebo papierovou utierkou, aby ste odstránili prach, a potom nastriekajte celý povrch.

Zdroj: Andrea Piacquadio na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: