Bazar.sk

Zútulnite si domov v prichádzajúcej zime.

15. 11. 2022

Tri tipy ako udržať chlad a jeho negatívny vplyv pod kontrolou a užiť si krásnu pohodu doma.

Veľa ľudí pociťuje chladné zimné obdobie ako náročné. Nízke teploty, málo slnečeného svitu a nepríjemné počasie nás núti zostať doma a pohyb vonku obmedzujeme na nevyhnutné minimum. Rozveseliť nás môže príjemná atmosféra v našich domovoch. Zimné dekorácie dokážu veľmi rýchlo premeniť byt alebo dom na oázu pokoja a tepla, kde sa budete cítiť príjemne aj počas chladných dní.

Zdroj: Vincenzo Malagoli na Pexels

Položte na zem koberce

Nič nás nedokáže schladiť viac ako keď vylezieme z teplej vyhriatej postele a položíme nohy na studenú dlážku. Nezáleží na tom, či máme na zemi dlaždice, kameň alebo drevo, v zime je všetko studené. Rýchle a jednoduché riešenie sú koberce alebo koberčeky. Nezáleží na tom, či je hrubý alebo tenký, akýkoľvek koberec je ochranou proti chladu a navyše dodá miestnosti vizuálnu hĺbku.

Zdroj: Josh Sorenson na Pexels

Zabaľte sa do deky

Zimu by sme mali tráviť v teple a čo nám padne lepšie, než príjemná hrejivá mäkká deka? Dobrých huňatých prikrývok nie je v útulnej domácnosti nikdy dosť. Okrem klasickej deky si môžete zaobstarať aj skutočnú vychytávku – deku s rukávmi, aby ste sa nemuseli odokrývať, keď sa načiahnete za sladkými koláčikmi alebo horúcou čokoládou.

Zdroj: Leah Kelley na Pexels

Zariaďte si čítací kútik

Ak je nejaká ideálna sezóna na to, aby sme sa schúlili pred krbom s nejakou dobrou knihou, je to práve zima. Vytvorte si svoje príjemné, útulné miesto, kde budete tráviť dlhé zimné večery čítaním. Základ je pohodlné kreslo, taburetka, na ktorú si môžete vyložiť nohy a konferenčný stolík, na ktorý si môžete položiť horúci čaj alebo varené víno tak, aby ste ho mali po ruke.

Zdroj: Andrea Piacquadio na Pexels

Zdroj: pexels.com, bazar.sk

Diskusia k článku: