Bazar.sk

Preneste zimné trendy aj do vašej kúpeľne.

25. 11. 2022

Túto sezónu by sme sa mali v kúpeľni cítiť ako v luxusnom hoteli. Pozrite si tipy, ako na to.

Kúpeľne nie sú len ďalšia miestnosť, ktorú musíme umývať a čistiť. Nemali by sme sa na ne dívať ako na miesto, kde si len umyjeme zuby, prípadne telo. Práve naopak. Chodíme tam relaxovať, oddychovať, robiť všelijaké okrasné procedúry, ktoré nám pomáhajú cítiť sa krásne. Ležíme vo vani, čítame knihu s pohárom vína a sviečkami navôkol. Ak sa chcete aj vy cítiť výnimočne, inšpirujte sa týmito typmi.

Zdroj: Ksenia Chernaya na Pexels

Farby a detaily

Doba, keď bola klasická biela kúpeľňa preferovaným štýlom, sú už dávno preč. Teraz je to o hre farieb a vzorov. Zaujmú nevšedné kachličky, ornamenty, osvetlenie i výrazné doplnky. Zaobstarajte si okrasné štýlové umývadlo, napustite vodu do farebnej vane, ktorú zvládnete namaľovať aj sami, vystavte na obdiv krásne mydlá na ozdobných nádobkách.

Zdroj: Jonathan Borba na Pexels

Rustikálne útočisko

Premeňte svoju kúpeľňu na miestnosť ako z filmu. Nechajte vyniknúť prírodné textúryčisté tvary, aby ste vytvorili skutočnú oázu pokoja, dokonalý protiklad uponáhľaným dňom a každodennému zhonu. Vyberte si neutrálnu farebnú paletu, ktorá navodí pocit pokoja a relaxu, voľte prírodné materiály a dajte ich do kontrastu s moderným dizajnom. Takým je napríklad voľne stojaca vaňa.

Zdroj: Luis Ruiz na Pexels

Prírodný trend

Pokiaľ chcete ladiť kúpeľňu do jednej farby, určite stavte na prírodnú zelenú. Rastliny a kvety sú trendy nielen v domácnosti, ale aj v kúpeľniach. Zelená podčiarkuje naše spojenie s prírodou a vplýva pozitívne na našu náladu. Ak chcete do kúpeľne vniesť rastliny, vo vlhku sa darí tým vlhkomilným, ako sú paprade, alebo skúste do sprchy zavesiť eukalyptus. Krásne zapôsobí aj úložný kôš.

Zdroj: Quang Nguyen Vinh na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: