Bazar.sk

Ako sa dobre obliecť na lyžovačku

26. 12. 2022

Vaša lyžiarska bunda a nohavice by mali spĺňať funkčné požiadavky tak, aby bez problémov odolali nepriaznivým podmienkam na horách, ale zároveň skvele vyzerali.

Časy, keď lyžiarske oblečenie malo hlavne zahriať, bez ohľadu na to, ako v ňom vyzeráte, sú dávno preč. Dnešné moderné lyžiarske trendy sú nielen funkčné, teda zahrejú, odvádzajú pot a sú vode odolné, ale aj dobre a štýlovo vyzerajú. Na to, aby ste si lyžovačku do sýta užili a cítili sa pohodlne by ste si mali zvoliť vhodnú tkaninu, systém vrstvenia oblečenia aj terén, do ktorého sa vyberiete.

Zdroj: Daniel Frank na Pexels

Ako vybrať vhodnú bundu

Ak ste skúsený lyžiar, ktorý sa takmer nikdy nezastaví, je pravdepodobné, že vás dostatočne zahreje samotná lyžovačka. Budete potrebovať priedušnejšiu bundu bez izolácie, ktorá odvádza pot. Obliekajte sa vo funkčných vrstvách, pod bundu si dajte mikinu alebo termobielizeň. V prípade potreby môžete pridať alebo odstrániť jednotlivé vrstvy. Ak ste začínajúci alebo príležitostný lyžiar, určite sa vám zíde zateplená bunda.

Zdroj: Volker Meyer na Pexels

Ako vybrať lyžiarske nohavice

Lyžiarske nohavice by sa mali vyberať rovnako ako bunda. Ak očakávate, že budete stáť v rade pri vleku alebo na rum s čajom v bare, kúpte si zateplené lyžiarske nohavice. Ak sa ale chystáte celý deň lietať s vetrom o preteky alebo liezť po zasnežených kopcoch, stačí si zaobstarať nohavice bez zateplenia a pod ne si obliecť termo nohavice.

Zdroj: Xue Guangjian na Pexels

Aké trendy sú in

Začiatočníkom sa hodí športový štýl, ideálne lyžiarske súpravy ako aj kombinézy. Ak patríte k skúsenejším lyžiarom, užijete si zábavu na snehu v hravých farbách a štýloch, nosia sa najmä výrazné neónové odtiene. Trendy je aj retro štýl 80. rokov a milé klasiky 30. rokov, ktoré nájdete najmä v úpletových rolákoch.

Zdroj: Fede Roveda na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: