Bazar.sk

Tri dizajnové trendy, ktoré prejdú aj do roku 2023

27. 12. 2022

Z roku 2022 si do nového prenášame starostlivosť o seba a svoju pohodu, inšpirujeme sa prírodou a do popredia sa dostáva udržateľnosť.

Trendy prichádzajú a odchádzajú, ale niektoré zostanú tak dlho, až sa zmenia na nadčasovú klasiku. V móde ide napríklad o kašmírový sveter, dobre sediace džínsy či malé čierne šaty. V bytových dizajnoch ide najmä o všestrannosť a prispôsobivosť. Od pandémie trávime viac času doma a snažíme sa svoje prostredie čo najviac vylepšiť, aby sme sa v ňom cítili ako na dovolenke. Ak chcete premeniť svoj domov na oázu pokoja a radosti, držte sa týchto nestarnúcich typov.

Zdroj: Vecislavas Popa na Pexels

Kombinujte minulosť s prítomnosťou

Do popredia sa po dlhšom čase opäť dostávajú farby, priestor vibruje sýtymi tónmi výrazných fariebjemnými doplnkami, s množstvom geometrických tvarov. Interiér by mal pôsobiť príjemne, útulne, pohodlne. Izby by nás mali vítať teplom, svetlom a objímať nás. Nebojte sa vintage kúskov, starožitnostídoplnkov, ktoré čo to pamätajú a vedia rozprávať vlastné príbehy.

Zdroj: Katie Cerami na Pexels

Pozvite domov prírodu

Čoraz viac ľudí si uvedomuje vzácnosť zdrojov našej planéty a prírody, preto sa mnohé prvky bytového dizajnu a dekorácie inšpirujú prírodou, ktorá nás obklopuje. Dajte prednosť zemitým tónom, ratanovémudrevenému nábytku, ozdobte svoj interiér kvetmi.

Zdroj: Rosie Chiang na Pexels

Recyklujte a používajte na novo

Žijeme v časoch ideálnych pre milovníkov second handu, trhov a bazárov. Ľudia sledujú svoju uhlíkovú stopu a dopad svojich nákupných rozhodnutí. Nepotrebujeme najnovšie a najmodernejšie vychytávky na to, aby sme sa doma cítili krásne. Kupujeme sedačky, kreslá, lampy, stolíky, koberce z druhej ruky, pretože vieme, že nemusíme vyhadzovať, ale môžeme predávať a znovu používať.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: