Bazar.sk

Ako ľahko a efektívne zvládnuť upratovanie po sviatkoch.

07. 01. 2023

K upratovaniu pristúpte podobne ako k novoročným záväzkom. Stanovte si konkrétne ciele, zoznam potrebných vecí a postupne odškrtávajte, čo máte hotové a vyčistené.

Upratovanie po sviatkoch nemusí byť tá najlákavejšia z aktivít a mnohí z nás ju odkladajú na čo najneskorší možný termín. Skúste sa motivovať tak, že zapojíte do upratovania členov rodiny, aby ste si rozdelili prácu a spríjemnili upratovanie. Po skončení upratovania si doprajte aktivitu, ktorá vás baví, dajte si obľúbené jedlo alebo vyložte nohy a užite si voľno pred televízorom.

Zdroj: Emre Can Acer na Pexels

Odložte dekorácie

Začnite odstránením všetkých ozdôb, vrátane vianočného stromčeka, dekorácií na dverách, svietnikov a akýchkoľvek ďalších sviatočných ozdôb. Nezabudnite starostlivo zabaliť všetky krehké gule, anjelikov, hviezdy, aby ste ich nerozbili. Pretrieďte darčeky, ktoré ste dostali a rozhodnite sa, čo si ponechať, vrátiť alebo darovať.

Zdroj: Irina Iriser na Pexels

Vyčistite priestor

Prejdite miestnosť po miestnosti a dôkladne ju vyčistite. Poutierajte prach, povysávajteutrite všetky povrchy, aj na skrinkách v kuchyni či v obývačke. Vyperte bielizeň, uteráky a deky, ktoré ste používali počas sviatkov. Vymeňte posteľnú bielizeň za čerstvo vypranú a sviežu. Budete sa cítiť sviežo a príjemne.

Zdroj: pixabay

Vytvorte príjemnú atmosféru

Po bielych sviatkoch pridajte do domova farby a rozžiarte ho zaujímavými akcentami, ako sú vankúše, dekorácie či umelecké diela. Zakomponujte prírodné prvky a prineste si z lesa konáriky, vetvičky a šišky. Ak máte radšej minimalizmus a jednoduchší vzhľad, ponechajte vystavených len niekoľko najzaujímavejších kúskov.

Zdroj: Designecologist na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: