Bazar.sk

Máte radi zimné športy? Kúpte si to správne vybavenie.

15. 01. 2023

Zimné športy sú obľúbeným spôsobom, ako zostať aktívny a zabaviť sa počas chladnejších mesiacov. Na čo sa sústrediť, ak si kupujete výbavu?

Lyžovanie, snowboarding, korčuľovanie a s ním spojený ľadový hokej patria medzi najobľúbenejšie zimné športy. Lyžovanie a snowboarding sú skvelé kardiovaskulárne cvičenia, ktoré vám pomôžu zlepšiť celkovú kondíciu a vytrvalosť. Korčuľovanie sa zase môže podpísať pod vašu rovnováhu a koordináciu. Aby ste si tieto aktivity vychutnali v bezpečí a pohode, zaobstarajte si vhodnú výbavu.

Zdroj: Victoria Akvarel na Pexels

Lyžiarska výbava

Je dôležité investovať do kvalitného vybavenia, pretože bude odolnejšie a na svahoch bude lepšie fungovať. Pred nákupom hľadajte renomované značky a tiež si prečítajte si recenzie. Vyberte si pár lyží, ktorý je vhodný pre vašu úroveň zručností a typ terénu, na ktorom budete lyžovať. Pokiaľ ide o oblečenie, hľadajte bundy a nohavice, ktoré sú nepremokavé a zateplené, aby vás na horách udržali v teple a suchu.

Zdroj: Visit Almaty na Pexels

Snowboardová výbava

Podobne ako pri lyžiach, myslite na to, či ste začiatočník alebo pokročilý. Snowboardy pre začiatočníkov sú zvyčajne navrhnuté pre jednoduché použitie a stabilitu. Majú flexibilnejší ohyb, čo uľahčuje ich otáčanie a manévrovanie. Zvyčajne mávajú širší tvar a jemnejší rádius vykrojenia, aby boli stabilnejšie. Snowboardy pre začiatočníkov sú tiež zvyčajne lacnejšie.

Zdroj: Fede Roveda na Pexels

Výbava na korčuľovanie

Vyberte si pár korčúľ, ktorý vám dobre sedí na nohe a poskytuje dobrú oporu. Hľadajte korčule s pohodlnou, polstrovanou vložkou a pevnou, podpornou topánkou. Uistite sa, že čepele sú v dobrom stave a sú pravidelne brúsené. Príliš tupé čepele môžu sťažiť korčuľovanie a zvýšiť riziko pádu. Ak ste začiatočník/čka, zvážte nosenie ochranných pomôcok, ako je prilba, chrániče zápästia a chrániče kolien a lakťov.  

Zdroj: Darya Sannikova na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

 

Diskusia k článku: