Bazar.sk

Január je ideálny mesiac na čistenie svojej domácnosti

20. 01. 2023

Skončili sviatky a voľno s nimi spojené, čo je ideálny čas dať dolu vianočný stromček, odložiť ozdoby a vyčistiť svoju domácnosť. Aby sme mohli realizovať nové predsavzatia, musíme upratať svoje staré veci a zvyky.

Vonku je zima a chladno, veľa času trávime doma, čo ponúka ideálnu príležitosť dať do poriadku svoj byt či dom. Môžeme nanovo usporiadať svoje veci a zorganizovať domácnosť tak, aby všetko malo svoje miesto a to, čo už nepotrebujeme, môžeme posunúť ďalej. Ak chcete aj vy začať s čistým štítom, plánujte si svoje upratovanie, spoľahnite sa na domácich pomocníkov a zbavte sa nepotrebných predmetov.

Zdroj: pixabay

Zbavte sa nepotrebného

V prvom rade by ste mali roztriediť veci na tie, ktoré si chcete nechať, ktoré vyhodíte a ktoré posuniete ďalej. Sústreďte sa na to, aby ste mali v domácnosti praktické veci ako kuchynské náradie, rôzne roboty, ale aj nenahraditeľné veci alebo unikátne diela. Zaobstarajte si čo najviac premyslených úložných riešení, boxov, krabíc, políc, skriniek, vešiakov.

Zdroj: cottonbro studio

Neupratujte sami

Ak to robíte len vy sami, upratovanie môže byť nudné, zdĺhavé a náročné. Namiesto toho, aby ste sa to všetko snažili zvládnuť sami, požiadajte o pomoc členov rodiny alebo využite umelých pomocníkov. Zaobstarajte si dobrý mop, kvalitný vysávač, umývačku riadu, práčku so sušičkou, ktoré sú dnes už viac nevyhnutnosťou ako luxusom.

Zdroj: Nathan Cowley

Upratujte za pochodu

Nečakajte, kým sa neporiadok nakopí, lebo veľké upratovanie prináša so sebou značný stres. Ak pečiete nedeľné koláče alebo varíte večeru, vydezinfikujte linku, umyte a odložte riad, než prejdete na ďalší krok. V kúpeľni utrite po použití sprchový kút a umyte vaňu. Nechajte si čistiace prostriedky, handry, metlu v blízkosti, aby ste mohli ľahko vyčistiť akýkoľvek neporiadok, v momente, keď sa stane.

Zdroj: cottonbro studio

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: