Bazar.sk

Osviežte svoj interiér pre nadchádzajúcu jar.

22. 01. 2023

Aj keď je vonku stále chladno, prečo nezačať s prípravami svojho domova na jar? Jarné dekorácie sú oveľa zábavnejšie než jarné upratovanie.

Čo vám napadne ako prvé, keď si pripomeniete jar? Krásna čistá obloha, farebné voňavé kvety a radostná nálada? Preneste sa i pár týždňov vpred, nechajte za sebou upršané a zasnežené krátke zimné dni a pozvite do svojho života poriadok, farbu a rôznorodé vône. Pozdvihnú vašu náladu, dodajú vám chuť do života a obnovia pocit vitality.

Zdroj: Mark McCammon na Pexels

Pustite sa do jarného upratovania

Začnite tým, že si doma prejdete miestnosť po miestnosti a zbavíte sa všetkého, čo už nepotrebujete alebo nepoužívate. Tým sa nielen uvoľní priestor, ale aj váš domov bude pôsobiť otvorenejšie a príjemnejšie. Teraz je ideálny čas na dôkladné vyčistenie okien. Budú nielen trblietavé, ale do vášho domova prenikne viac prirodzeného svetla, takže bude vyzerať jasnejšie.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Osviežte domov farbami

Dajte svojmu domovu svieži nový vzhľad obnovením farebnej schémy. Zvážte svetlé pastelové farby, ktoré odrážajú novú sezónu a vytvárajú príjemnejšiu a osviežujúcejšiu atmosféru. Ideálna je veselá žltá farba, ktorí vám pripomenie slnkom zaliate dni v stredomorských dovolenkových oblastiach a rozžiari váš domov naplno. Funguje skvele spolu s modrou, tyrkysovou, zelenou a červenou farbou a pre sviežu sviežosť ju spárujte s bielou.

Zdroj: Curtis Adams na Pexels

Zlepšite si náladu doplnkami

Vymeňte svoje staré vankúše a prikrývky za nové, ktoré sú inšpirované jarou. Je to jednoduchý a cenovo výhodný spôsob, ako dať vášmu domovu svieži nový vzhľad. Prineste si domov čerstvé kvetynové rastlinky. Umiestnite vázu s kvetmi na svoj jedálenský stôl alebo pridajte na parapety rastliny v kvetináčoch, aby ste do interiéru vniesli nádych prírody. Interiér osviežte novým osvetlením, vrstvite ho pomocou stolovýchpodlahových lámpsviečok.

Zdroj: Huy Phan na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: