Bazar.sk

Február je ideálny čas pre prípravu záhradky.

12. 02. 2023

Ak chcete získať náskok pred prichádzajúcou jarou a zabezpečiť, aby ste mali záhradu pripravenú tak, aby vám priniesla štedrú úrodu, nevynechajte pár jednoduchých krokov.

Február je mesiac, ktorý prináša zimné ochladenie a zároveň aj prísľub jari. Je to ideálny čas začať pripravovať záhradu na nadchádzajúce vegetačné obdobie. Či už ste skúsený záhradník alebo len začínate, tento mesiac môžete v záhrade urobiť veľa vecí, aby ste ju pripravili na blížiacu sa jar. Prinášame vám tipov, ktoré vám pomôžu začať.

Zdroj: . ▃ na Pexels

Skontrolujte náradie

Kontrola záhradnej techniky je dôležitým krokom pri príprave vašej záhrady na jar. Je dobré skontrolovať záhradné náradie, ako sú rýle, vidly, motyky, hrable a záhradné nožnice, aby ste sa uistili, že sú v dobrom stave a pripravené na použitie. Ak nájdete hrdzu, odstráňte ju pomocou brúsneho papiera alebo drôtenej kefy. Brúsny kameň alebo pilník vám pomôže aj pri naostrení tupých čepelí, ktoré by mohli poškodiť rastlinky.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Začnite sadiť

Teraz je ten správny čas začať plánovať záhradu a objednať si semená a rastliny na nadchádzajúcu vegetačnú sezónu. Môžete začať sadiť semená v interiéri, pokiaľ máte slnečné, teplé miesto a po ruke správne vybavenie, ako kvetináče, pôdu, krhly. Semená si vyberajte podľa toho, aký čas potrebujú rastlinky na to, aby vyrástli a zakvitli.

Zdroj: Daria Obymaha na Pexels

Vyberte si plodiny

Vysádzanie plodín v chladnom období februára je skvelý spôsob, ako si vychutnať čerstvú, lahodnú úrodu z vašej záhrady dlho pred príchodom vegetačného obdobia. S trochou starostlivosti a pozornosti budú vaše plodiny prosperovať aj v chladnom období. Šalát, špenát, kel, mrkva, repa, reďkovka patria medzi zeleninu, ktorá znesie nižšie teploty a dozreje ešte pred príchodom letných horúčav.

Zdroj: Wendy Wei na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: