Bazar.sk

Ako kúpiť práčku, aby sa vám to oplatilo.

15. 02. 2023

Ak chcete ušetriť pri nákupe práčky, poobzerajte sa po použitých modeloch. Pred kúpou im však venujte dostatok času a pozorne ich preskúmajte.

Nákup práčky z druhej ruky môže byť skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze, najmä ak máte obmedzený rozpočet. Pri takomto rozhodnutí však idete aj do rizika, pretože neviete, ako dobre bol stroj udržiavaný alebo aké môže mať chyby. Prečítajte si niekoľko tipov, ktoré vám pri kúpe práčky z druhej ruky pomôžu urobiť dobré rozhodnutie.

Zdroj: Rodnae production na Pexels

Zamerajte sa na históriu

Skontrolujte vek práčky, pretože staršie stroje sa s väčšou pravdepodobnosťou pokazia alebo budú vyžadovať viac opráv. To, kedy bola práčka vyrobená, zvyčajne nájdete v príručke alebo online skontrolovaním sériového čísla. Vo všeobecnosti platí, že do strojov, ktoré sú staršie ako 10 rokov, sa investícia neoplatí. Opýtajte sa predajcu na jej históriu, ako často bola používaná, či bola servisovaná a či mala nejaké väčšie opravy.

Zdroj: Curtis Adams na Pexels

Skontrolujte práčku

Skontrolujte akékoľvek poškodenie alebo známky opotrebovania, ako je hrdza, preliačiny alebo škrabance. Uistite sa, že hadice, armatúry a remene stroja sú v dobrom stave. Ak je to možné, požiadajte predajcu, aby vám stroj predviedol. Spustite prací cyklus, aby ste videli, ako funguje a skontrolujte prípadné netesnosti alebo neobvyklé zvuky. Venujte pozornosť množstvu vody, ktoré stroj spotrebuje a času potrebného na dokončenie cyklu.

Zdroj: Sarah Chai na Pexels

Preskúmajte značku

Pred kúpou práčky z druhej ruky si preštudujte značku a model, aby ste zistili, či sa nevyskytujú nejaké bežné problémy alebo sťažnosti, o ktorých informujú zákazníci v rámci dostupných zverejnených recenzií. To vám môže pomôcť urobiť dobré konečne rozhodnutie a vyhnúť sa kúpe prístroja, ktorý by mohol mať v budúcnosti problémy.

Zdroj: Juliano Ferreira na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: