Bazar.sk

Chcete krásnu kúpeľňu? Na zmenu vám stačí pár drobností.

18. 02. 2023

Ak sa chcete cítiť v kúpeľni ako v oáze wellness, stačí, ak pridáte do priestoru pár premyslených doplnkov.

Ako jedna z najčastejšie využívaných miestností v dome alebo byte by mala byť kúpeľňa priestorom, ktorý plní nielen svoj funkčný účel, ale poskytuje príjemnú atmosféru, v ktorej môžete po dlhom dni relaxovať. Vylepšenie svojej kúpeľne môže byť jednoduchý, ale veľmi efektívny spôsob, ako dodať vášmu domovu šarm a osobitosť. Prečo jej teda nevenovať pozornosť, ktorú si zaslúži a nepremeniť ju na priestor, v ktorom budete radi tráviť čas?

Zdroj: Ksenia Chernaya na Pexels

Textílie

Výmena uterákov, ktoré už používate dlho za iné môže výrazne zmeniť vzhľad a dojem z vašej kúpeľne. Ak máte bielu alebo bledú kúpeľňu, zvážte doplnky vo výraznejšej farbe, ktorá pritiahne oči a vytvorí zaujímavú vizuálnu hru. Skúste miešať a spájať rôzne odtiene a textúry pre atraktívny vzhľad. Vyskúšajte tiež nový sprchový záves, je to jednoduchý a cenovo dostupný spôsob, ako rýchlo aktualizovať vzhľad vašej kúpeľne.

Zdroj: Karolina Grabowska na Pexels

Doplnky

Zrkadlo je nevyhnutným doplnkom každej kúpeľne, ale môže poslúžiť aj ako výrazný dizajnový kúsok. Zvážte zmenu svojho súčasného zrkadla na niečo jedinečnejšie a vizuálne zaujímavejšie, ako je okrúhle alebo oválne zrkadlo s ozdobným rámom. Upokojujúcu a prirodzenú atmosféru vám pomôžu vniesť do miestnosti aj kvety. Vyberte si rastlinky, ktorým sa darí vo vlhkom prostredí, ako sú paprade, mach alebo do kúpeľne dajte vázu s čerstvými kvetmi.

Zdroj: Dominika Roseclay na Pexels

Osvetlenie

Správne osvetlenie je kľúčom k vytvoreniu relaxačného a pohodlného prostredia kúpeľne. Zvážte pridanie nejakého jemného osvetlenia v teplých tónoch, ako je dekoratívne stropné svietidlo, LED osvetlenie alebo súprava svietnikov. Môžete tiež pridať zopár sviečok alebo difuzér pre lepšiu atmosféru.

Zdroj: Luis Ruiz na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: