Bazar.sk

Prichádza jar. Nabite baterky a zatočte s jarnou únavou.

19. 02. 2023

Existuje množstvo vecí, ktoré môžete spraviť, aby ste sa cítili nabití energiou počas nadchádzajúceho obdobia. Pozrite sa pár tipov, ako sa pripraviť a naplno si užiť všetko, čo jar ponúka.

Dni sa citeľne začínajú predlžovať a počasie sa začína otepľovať, mnohí z nás sa tešia na príchod jari. Po dlhej zime však môže byť ťažké nájsť energiu, aby sme si naplno užili túto novú sezónu a čelíme jarnej únave. Ak sa cítite unavení a malátni, môžete urobiť niekoľko jednoduchých vecí, ktoré vám pomôžu efektívne nabrať energiu.

Zdroj: Gary Barnes na Pexels

Energiou nabité ráno

Ako prvé by ste sa mali zamerať na svoju stravu tak, aby bola vyvážená s množstvom čerstvého ovocia a zeleniny, bielkovín a celozrnných výrobkov. Okrem toho sa vám možno oplatí investovať do niektorých položiek, ktoré vám pomôžu cítiť sa bdelejšie. Jednou z obľúbených možností je kávovar, ktorý vám pomôže pripraviť lahodnú kávu. Ak nepijete kávu, vyskúšajte rýchlovarnú kanvicupripravte si ráno voňavú šálku čaju, ktorý vás postaví na nohy.

Zdroj: Artem Podrez na Pexels

Pohyb s radosťou

Cvičenie je ďalší skvelý spôsob, ako zvýšiť hladinu energie a pripraviť sa na jar. Aby ste sa motivovali k pohybu, môžete investovať do nejakého nového cvičebného vybavenia, ako sú bežecké topánky, činky alebo legíny na jogu. Môžete tiež vyskúšať nové typy cvičenia alebo si najať osobného trénera, pomôže vám vytvoriť rutinu, s ktorou vám nadšenie k cvičeniu vydrží.

Zdroj: Andrea Piacquadio na Pexels

Pobyt vonku

Čas strávený vonku na čerstvom vzduchu a slnku vám pomôže zvýšiť hladinu energie a zlepšiť náladu. Skúste sa prejsť alebo zabehať v parku, na turistike v lese alebo si jednoducho sadnite vonku, prečítajte si knihu alebo si spravte s rodinou a priateľmi piknik. Zvážte nákup nejakého outdoorového vybavenia, ako je pohodlná vychádzková obuv, nepremokavá bunda či košík, do ktorého sa vám zmestia piknikové pochúťky.

Zdroj: Andrea Piacquadio na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: