Bazar.sk

Snívate o motorke? Tie jazdené sa teraz oplatia.

22. 03. 2023

Pocit dobrodružstva a adrenalínu, ktorý ponúka motorka, auto nikdy nenahradí. Ak sú nové modely podľa vás drahé, poobzerajte sa po jazdených, možno nájdete skutočný skvost.

Motorka je pre mnohých synonymom vášne, slobody a radosti, ale kúpa úplne novej, nie je lacná záležitosť. Jednou z najobľúbenejších alternatív je preto kúpa motorky z druhej ruky. Používané motorky môžu byť fantastickou voľbou pre každého, kto si chce užiť vzrušenie z jazdy, mať široký výber a zároveň ušetriť peniaze.

Zdroj: cottonbro studio na Pexels

Nákladovo efektívne

Najvýraznejšou výhodou kúpy motorky z druhej ruky sú náklady. Cenovky používaných motoriek sú rádovo nižšie ako tie na nových tátošoch. Po roku vlastníctva motorka stráca až tretinu svojej hodnoty. Úspora nákladov môže byť vysoká, najmä ak nakupujete od súkromného predajcu, ako napríklad u nás na bazar.sk

Zdroj: FlorS Q na Pexels

Širšia rozmanitosť

Pri kúpe novej motorky sa obmedzujete na aktuálny rok alebo model z minulého roka. Pri kúpe motorky z druhej ruky však máte prístup k širšej škále možností. Tá môže zahŕňať staršie modely, historické motorky alebo motorky s jedinečnými funkciami, ktoré sa už nevyrábajú.

Zdroj: Gijs Coolen na Pexels

Použité motorky sú otestované

Pri kúpe ojazdenej motorky predchádzajúci majiteľ/ka pravdepodobne vyriešil/a akékoľvek problémy a drobné výzvy. To znamená, že motorka je otestovaná časom a terénom a je pojazdná. Naproti tomu nový výrobok môže mať konštrukčné alebo výrobné chyby, ktoré sa ešte len ukážu.

Zdroj: Nikolai Ulltang na Pexelsy

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

Diskusia k článku: