Bazar.sk

Prerobte si balkón na oázu pokoja.

28. 03. 2023

Zmena malého balkóna na krásnu zelenú oázu je zábavný a obohacujúci projekt, ktorý nevyžaduje veľa miesta ani peňazí.

Premena malého balkóna na priestor oddychu, pohody a zábavy je skvelý spôsob, ako vniesť prírodu do vášho domova a vytvoriť pokojný a príjemný vonkajší priestor, ktorý rozšíri váš interiér. Či už máte malý balkón v byte alebo malý priestor v dome, použitím správnych produktov a rastlín si môžete ľahko vytvoriť zelené útočisko.

Zdroj: Evgenia Basyrova na Pexels

Kúpte si rastlinky

Vyberte si rastliny, ktoré sú vhodné pre svetelné podmienky a počasie na vašom balkóne. Ak je váš balkón na plnom slnku, hľadajte rastliny milujúce slnko, ako sú sukulenty, bylinky a kvitnúce rastliny, napríklad petúnie či nechtíky. Pre tienisté balkóny zvoľte rastliny ako paprade. Zvážte tiež kombinácie vysokých a nízkych rastlín pre zaujímavejší a vizuálne príťažlivejší priestor.

Zdroj: anna-m. w. na Pexels

Spravte si pohodlné sedenie

Výber správneho balkónového sedenia je dôležitý pre vytvorenie funkčného a pohodlného vonkajšieho priestoru. Hľadajte drobný nábytok, ktorý sa pohodlne zmestí na váš balkón a nezaberie príliš veľa miesta. Mal by byť tiež ľahký a jednoducho sa prenášať. Ideálny je skladací alebo multifunkčný nábytok.

Zdroj: Monica Silvestre na Pexels

Ozdobte balkón

Ak chcete svojmu zelenému balkónu dodať vizuálnu zaujímavosť, zvážte nákup niektorých dekoratívnych predmetov, ako je zvonkohra, kŕmidlo pre vtáky alebo záhradná socha. Môžete tiež pridať vonkajšie koberce, vankúše a podušky, aby bol váš balkón útulný a príjemný.

Zdroj: Gotta Be Worth It na Pexels

Zdroj: bazar.sk, pexels.com

 

Diskusia k článku: