Predávajte rýchlo a ľahko na Bazar.sk

  • 30. 09. 2019

Sedačka, ktorá je už rok odložená v garáži, topánky, pri ktorých ste netrafili veľkosť, šaty, ktoré boli oblečené len raz… 

Určite aj vy máte doma plno vecičiek, ktoré nevyužívate, lebo... Tieto veci vám v garáži, skriniach, pivnici, prípadne na povale len zbytočne zaberajú miesto. Netreba pritom veľa a viete ich premeniť na peniaze, za ktoré si môžete dopriať niečo, čo by ste si za bežných okolností možno nekúpili. Letenky, rybačka s partiou, chutný stejk či kávičky s kamoškami? Je to len na vás.

Prečo predávať veci, ktoré nevyužívate?

💰 Zarobíte si peniaze navyše, za ktoré si môžete dopriať niečo pre seba.

📦 Zbavíte sa toho, čo vám doma zbytočne zaberá miesto, a vyčistíte priestor, ktorý vás obklopuje.

🌎 Tým, že veci nevyhodíte, ale vrátite znova do obehu, pomáhate aj našej planéte.

Ako predávať na Bazar.sk?

Predávať vecičky na Bazar.sk je skutočne jednoduché - stačí mať telefón alebo počítač a chvíľu voľného času. Vec, ktorú chcete predať, treba najprv odfotiť a následne stačí už len pridať inzerát. Ten pridáte v niekoľkých jednoduchých krokoch. Vyberiete si kategóriu, vyplníte pár informácií o vecičke, ktorú predávate, a jedným klikom inzerát pridáte na našu stránku. Za pridanie inzerátu nič neplatíte, jediné spoplatnené kategórie sú Reality, Služby a Autá.

💡 NÁŠ TIP: Využívajte na pridávanie inzerátu mobilnú aplikáciu Bazar.sk. Inzerát v nej pridáte omnoho rýchlejšie. Je dostupná ako v Google Play, tak v App Store.

Čo všetko môžete na Bazar.sk predávať?

Na Bazar.sk môžete predávať prakticky čokoľvek. Od klasických vecí, akými sú elektronika, oblečenie, nábytok až po rôzne kuriozity. Čo sa vám môže zdať ako zbytočnosť, možno niekto iný práve v tejto chvíli zháňa. Aby sme vám to čo najviac uľahčili, vybrali sme pre vás najpopulárnejšie  kategórie:

 

Ako by mal vyzerať dobrý inzerát?

1. VECNÝ NADPIS

Vecný nadpis je to, čím by mal začínať každý dobrý inzerát. Popri fotografii je to totiž to prvé, čo potenciálny kupujúci uvidí. Nadpis by mal byť stručný a výstižný. Napríklad: Červené spoločenské šaty veľkosť 37.

💡 NÁŠ TIP: Vyhnite sa v nadpise zbytočným superlatívom a prívlastkom.

2. KVALITNÉ FOTOGRAFIE

Dobrý inzerát by mal mať aspoň 3 kvalitné fotografie. Ani vy by ste predsa nechceli kupovať mačku vo vreci. Fotiť v dobrej kvalite dnes dokáže takmer každý mobil - zaberie vám to teda minimum času. Fotografie by mali zaznamenávať rôzny pohľad na vec (záber spredu, zozadu, detail). Vyhnite sa umeleckým filtrom a fotkám stiahnutým z internetu. 

💡 NÁŠ TIP: Pokiaľ je to možné, foťte na šírku. Fotky na šírku sa krajšie zobrazujú nielen priamo na Bazar.sk, ale aj pri ich následnom zdieľaní na Facebooku, prípadne ďalších sociálnych sieťach.

3. VÝSTIŽNÝ POPIS

Popis je neoddeliteľnou súčasťou každého dobrého inzerátu. Nemal by byť krátky, ale ani zbytočne dlhý. Rozmery, materiál, značka, veľkosť, dôvod predaja… Zamyslite sa nad tým, aké informácie by ste na mieste kupujúceho chceli vedieť vy, a uveďte ich. Čím viac dôležitých informácií uvediete, tým menej zbytočnej komunikácie, po ktorej ku kúpe nedôjde,  budete musieť podstúpiť.

4. UVEDENÁ CENA 

Štatistiky ukazujú, že na inzeráty, pri ktorých je uvedená cena, ľudia klikajú omnoho viac, než na tie, pri ktorých cena chýba. Uveďte cenu primeranú kvalite a veku toho, čo predávate. Ak cenu neviete stanoviť, pozrite si podobné inzeráty a inšpirujte sa.

💡 NÁŠ TIP: Uveďte v popise inzerátu aj pôvodnú cenu. Ľudia radi vidia, koľko ušetria oproti tomu, ak by kupovali novú vec priamo z obchodu.

Ako predať čo najrýchlejšie?

Aby ste predali rýchlejšie, môžete využiť TOPOVANIE a ZVÝRAZNENIE. Obe tieto doplnkové služby vám prinesú niekoľkonásobne viac otvorení inzerátu. A čo je super, je možné ich dokonca aj kombinovať. Viac o doplnkových službách nájdete TU.

💡 NÁŠ TIP: Veľmi dobrou cestou, ako ukázať inzerát veľkému počtu ľudí, je aj naša FB stránka. Aktuálne na nej máme takmer 60-tisíc fanúšikov, tak prečo im neukázať aj vašu ponuku? Stačí, že nám link na váš inzerát zašlete v správe na FB a my vám ho radi zazdieľame. 

Nájdite si teda chvíľu voľného času, vytrieďte šatník, zbehnite do garáže či do pivnice a následne už len predávajte. Pridáte sa tak k ľuďom, ktorí počas 10 rokov predali cez Bazar.sk už státisíce rôznych vecičiek a zarobili tak spolu tisíce eur.

 

Zdroj: Bazar.sk