Čítajte s Bazar.sk: 9 kníh, ktoré sú ideálne do jesenného počasia

  • 05. 11. 2019

Sychravé a chladné počasie nie je práve najväčším lákadlom opustiť teplo domova. Aj vy oveľa radšej trávite čas doma pod dekou? Dážď, hmla a tma dokážu vytvoriť priam ideálnu atmosféru na čítanie.

Ak radi čítate, no máte problém si deň zariadiť tak, aby ste sa aspoň na hodinu ponorili do ľúbostného alebo napínavého príbehu, určite vás chladné počasie poteší. Leto bohužiaľ už dávno skončilo, a tak programom nabité dni vystriedali tie pokojnejšie. Ideálnejší čas na knihy už nepríde.

V prípade, že ste doteraz neboli nadšencom kníh alebo len nemáte doma žiadnu, ktorej by ste sa s nadšením chytili, prinášame vám niekoľko tipov, ktoré nájdete na Bazar.sk. Ľúbostné romány, detektívny, sci-fi, poézia, životopisy svetových osobností či napínavé príbehy. To všetko, a ešte oveľa viac, zoženiete na Bazar.sk za rozumné až symbolické ceny.

Od lásky cez prenasledovanie až k vraždám

Nechce sa vám zbytočne namáhať mozog a chcete pri knihách len zrelaxovať? Začítajte sa s nami do ľúbostných románov, kvalitnej poézie alebo rád, ktoré vám pomôžu v živote myslieť pozitívne. Milovníci napätia a drámy si prídu na svoje vďaka knihám od obľúbeného autora Stephena Kinga. Dozvedieť sa môžete niečo zo života Marilyn Monroe alebo o tom, ako žili občania v ČSSR, ktorí boli prenasledovaní komunistickým režimom. Nižšie nájdete 9 kníh, ktoré vám dokážu spríjemniť jesenné večery. Viac nájdete TU

Jackie Collinsová - Vzrušenie

Kniha Vzrušenie dokonale spadá do kategórie ľúbostných románov, pri ktorých zrelaxujete, no rozhodne sa nebudete ani nudiť. Hlavnou postavou je príťažlivá herečka, ktorá má všetko okrem pravej lásky. Počas nakrácania sa zamiluje, no romantický vzťah ohrozujú traumatizujúce tajomstvá z detstva, exmilenci, novinári aj fanatickí fanúšikovia. 

Tipy na čítanie

Halina Pawlowská - Jak být šťastný

Jednoduché čítanie, ktoré dokáže spríjemniť večer po náročnom dni. Kniha Jak být šťastný k tomu ponúka aj odpovede na rôzne otázky či v problémy, s ktorými sa v živote môžete stretnúť. Ich autormi sú priatelia, rodičia, deti alebo známi. 

Tipy na čítanie

Stephen King - Muž na úteku

Patríš medzi fanúšikov svetovo uznávaného autora hororov Stephena Kinga? Potom tvoju pozornosť upúta jeho sci-fi román z roku 1982. Dej sa odvíja v roku 2025 v USA, ekonomika je v troskách a násilie rastie. 

Tipy na čítanie

Vincent Šabik - Zem pod nohami

Je pre vás poézia to pravé orechové? Siahnite po zbierke básní Vincenta Šabika s názvom Zem pod nohami, ktorá spadá do kategórie spoločensky angažovanej poézie. Nahliadnite s ním do minulého storočia. Vďaka jeho veršom spoznáte, aký bol život a vrátite sa v čase. 

Tipy na čítanie

Anthony Summers - Bohyňa (Tajné životy Marilyn Monroe)

Marilyn Monroe patrí rozhodne medzi ikony, no jej život nebol najjednoduchší. Vďaka knihe Bohyňa máš možnosť doňho nadhliadnuť a odhaliť tak, čo sa ukrývalo za prekrásnou tvárou. Životopisný román si ťa získa, ak sa o Marilyn čo i len trochu zaujímaš. 

Tipy na čítanie

Petra Hederová - Som realistka

Nemáš náladu na žiadny román a nechce sa ti ani hľadať hlbšiu podstatu ukrytú vo veršoch?  Riešením pre teba môže byť kniha autorky Petry Hederovej. Nájdeš v nej množstvo zaujímavých, pravdivých, vtipných, miestami až ironických výrokov o živote aj o láske, v ktorých si môžeš len tak listovať. 

Tipy na čítanie

Rudolf Dobiáš - Triedni nepriatelia IV

História, ktorá je Slovákom veľmi blízka. Možno aj tvoji starí, či až prastarí, rodičia spomínali na to, aký bol život za komunistického reživu v ČSSR. Rudolf Dobiáš spracoval niekoľko profilov občanov, ktorí boli režimom prenasledovaní. 

Tipy na čítanie

Táňa Keleová-Vasilková - Siete z pavučín

Táňa Keleová-Vasilková patrí medzi obľúbené slovenské autorky. Pri jej knihách zrelaxujete, uvedomíte si, aký je život a láska, dokonca vás možno aj dojmú. Siete z pavučín sú o mladej matke Blanke, ktorej život je až príliš zamotaný. 

Tipy na čítanie

Milan Rajský - Na mieste činu

Ak je tvojím obľúbeným žánrom dráma, zaujať ťa môže dielo Milana Rajského. Autor rozohral niekoľko dramatických scén medzi pytliakmi a lesníkmi, či medzi sudcami a obžalovanými. 

Tipy na čítanie

Zdroj: Bazar.sk