FOTORECEPT: Upečte si skvelý čokoládový zákusok s falošným marcipánom

  • 24. 11. 2020

Človek by sa mal odmeňovať každý deň. Ak máte mlsný jazyk, ktorý miluje sladké, odmeňte sa týmto jedinečným zákuskom.

Ešte prednedávnom zdobili koláče a torty profesionálni cukrári. Dnes si vieme za pomoci rôznych technológií vytvoriť sladké diela aj doma. A dokonca to nie je ani náročné. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a falošný marcipán si zamilujete. Otestujte ho teraz a na Vianoce ním môžete zažiariť pred rodinou a priateľmi.

Budeme potrebovať:

CESTO: 200 g zmäknutého masla, 200 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, ½ prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 200 g kyslej smotany

FALOŠNÝ MARCIPÁN: 250 g masla, 200 g práškového cukru, 250 g krupice, 1 PL rumu alebo rumovej arómy, 6 kvapiek mandľovej arómy

POLEVA: 125 g tuku na pečenie, 125 g práškového cukru, 2 PL rumu, 1 vajce, 2 PL kakaa

NA OZDOBU: mandle

Postup:

Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Na plech dáme papier na pečenie.

Ako prvé si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, postupne pridávame vajcia. Následne zapracujeme múku, prášok do pečiva, kakao a kyslú smotanu. Cesto vylejeme na menší plech a vrch uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre 25 až 30 minút, podľa typu rúry. Keď je koláč hotový, necháme ho úplne vychladnúť.

Na falošný marcipán si rozpustíme maslo, zamiešame práškový cukor a krupicu. Krátko povaríme, necháme prevrieť. Pridáme rum, mandľovú arómu a zmes ihneď natrieme na vychladnuté cesto.

Na čokoládovú polevu si rozpustíme tuk, ktorý necháme trochu vychladnúť. V druhej miske zmiešame rum s vajíčkom a zmes spolu s kakaom a práškovým cukrom zapracujeme do tuku.

Polevu rozotrieme na marcipán, povrch ozdobíme mandľami a dáme stuhnúť do chladničky.

Ak na pečenie nemáte vlohy alebo čas, vyberte si z ponuky Bazar.sk, kde nájdete pestrý výber koláčikov. Chutné domáce zákusky si môžete OBJEDNAŤ TU.

Zdroj: Bazar.sk