Nemáte čo čítať? Na Bazar.sk nájdete knihy za skvelé ceny

  • 28. 02. 2021

Nadšenci literatúry pozor! Na Bazar.sk ponúkajú inzerenti na predaj množstvo kníh za nízke ceny.

Čítate knihy? Ak ste odpovedali áno, ste pravdepodobne dobrým človekom. Ak ste sa nútili prelúskať len povinné čítanie a tam váš záujem o literatúru zhasol, prvú a najdôležitejšiu funkciu kníh ste už splnili. Avšak čítanie vám, okrem primárne vzdelávacej funkcie, môže priniesť mnoho benefitov. Podľa štúdie vám pravidelné čítanie môže predĺžiť život, budete viac kreatívny a v neposlednom rade sa táto aktivita odrazí aj na vašej slovnej zásobe a intelekte. Ak si vravíte, že na knihy nemáte čas a táto činnosť sa vám príde ako mrhanie času vedzte, že aj pár stránok denne vám zlepší náladu a odstráni stres.

Ak ste nadšencom literatúry a zameriavate sa len na jeden žáner, zaexperimentujte. Nový žáner obohatí vašu zbierku a osvieži myseľ. Milujete dramatické príbehy? Ste nadšencom sci-fi? Alebo hľadáte darček pre cestovateľa či knihu na čítanie pre vášho potomka? To všetko a ešte viac nájdete na Bazar.sk. Nie nadarmo sa vraví, že kniha je najlepším priateľom človeka. Dajte knihám šancu a vyberte si to pravé čítanie za dobrý peniaz. Pre VÝBER KNÍH KLIKAJTE TU.

Vedeli ste že...?

1. Sumeri pravdepodobne vynašli klinové písmo, ktoré neskôr používali národy starovekého Blízkeho východu.

2. Sumeri tiež  vytvorili rozsiahlu literatúru, ktorú následne prebrali Babylončania a Asýrovia.

3. Dvanásťtabuľkový espos o Gilgamešovi, jeden z najstarších epických básní na svete, vzišiel od Akkádov.

4. Staroegypská literatúra sa vytesávala na steny chrámov a pomníkov.

5. Vďaka suchému egypskému podnebiu a piesku sa zachovalo veľké množstvo rukopisov písaných na papyruse.

6. Egypťania sa pochovávali s Knihou mŕtvych, ktorá hovorila napríklad o tom, ako sa má mŕtvy správať pri posmrtnom súde aby sa dostal na druhý svet. 

7. Prvá vytlačená kniha Guttenbergovou tlačiarňou bola Biblia, avšak na odbyt šli knihy o varení, knihy vtipov či kalendáre. 

8. Najväčšia kniha na svete sa nachádza v Dubaji a píše sa v nej o živote Mohameda. S rozmermi 5 x 8,06 a váhou 1500 kg sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. 

9. Najväčšie kníhkupectvo na svete, Bernes & Noble na nachádza v New Yorku. Jeho rozloha je 4 329,825 m2. 

10. Najpredávanejšou knihou sveta je Biblia.

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com