Viete ako si vybrať správne plavky na váš typ postavy?

  • 24. 05. 2021

Máte už plavky na leto? V nasledujúcom článku vám poradíme, aký typ plaviek sa hodí pre vašu postavu a ako na pláži vyniknúť!

Aj keď počasie ešte neukázalo svoju silu, letná sezóna je predo dvermi. Dovolenka pri mori, víkendové zážitky pri jazere alebo len opaľovanie sa na vašom balkóne či záhrade - na to všetko využijete obľúbený letný kus odevu - plavky. Viete aký typ pristane vašej postave? Plnšie či štíhle - na každý tvar postavy existujú vhodné plavky, ktoré zakryjú nedostatky a dajú vyniknúť prednostiam.

Postava v tvare hrušky

Dámy s touto postavou majú pomerne úzke ramená a nohy, avšak bruško a pás sa zlievajú v jedno. Pre tento typ postavy sú vhodné jednofarebné spodné diely a pestrofarebný vrch. Pútajte pozornosť rôznofarebnou podprsenkou so vzormi alebo aplikáciami. Vyhnite sa šortkám a spodným dielom, ktoré sú vrstvené. Ak sa necítite konfortne siahnite po sukničke či tankinách alebo jednodielnych plavkách s riasením v oblasti bruška.

Postava v tvare presýpacích hodín

Ženy s touto postavou majú vyhraté - majú ideálny typ postavy. Sexy bujný dekolt, štíhly pás a a väčšie boky pôsobia veľmi žensky. Tejto postave sa hodia takmer každé plavky - vyskúšajte horný diel typu bardot, klasické trojuholníkové plavky či plavky bez ramienok.

Atletická postava

Atletická, športová alebo aj "chlapčenská" postava sa vyznačuje štíhlym trupom a malým dekoltom. Na jeho zdôraznenie využite vystužené plavky, volány alebo riasenie. Spodnú časť plaviek zvoľte menšiu, plavky s viazaním na boku či bedrový typ nohavičiek vám vyčarujú ženskú postavu!

Postava v tvare obráteného trojuholníka

Ak máte široké ramená a takmer žiadne boky - nezúfajte. Odviesť pozornosť od ramien sa dá viacerými spôsobmi. Pre vrchnú časť zvoľte obojkový strih podprseniek a nohavičkám dajte vyniknúť. Pestrofarebné nohavičky s riasením alebo aj asymetrické plavky sú pre tento typ postavy výhodou.

Zdroj: Bazar.sk