Poznáte ich všetky? Vyskúšajte 3 základné domáce marinády na gril

  • 10. 07. 2021

K letu patria grilovačky! Ako zahviezdiť osvedčeným receptom na chutnú marinádu vám poradíme v nasledujúcom článku.

S letom prichádza čas grilovačiek! Ak máte v obľube mierne pripečenú chuť mäsa vyskúšajte jednu zo štyroch základných marinád. Tieto marinády sú ľahké na prípravu a všetky ingrediencie nájdete aj doma. Čím dlhšie budete mäso marinovať, tým bude chutnejšie. Pri grilovaní sa riaďte základnými pravidlami. Mäso vlakladajte len na rozpálený čistý rošt, počas grilovania doňho nepichajte a pre výraznejšiu chuť ho priebežne potierajte marinádou. V minulom článku sme vám priniesli informácie o tom, ako si vybrať ten správny gril. Ešte ho nemáte? Vyberajte rýchlo.

Sladká medová marináda

Medová marináda sa výborne hodí na akékoľvek kuracie mäso. Kuracie prsia, stehná alebo krídelká ozvláštni svojou sladkou chuťou. Na prípravu približne 1kg mäsa budeme potrebovať 4 polievkové lyžice medu, 4 lyžice sójovej omáčky, 4 lyžice oleja, 5 stúčikov cesnaku, šťavu z polovice citróna a soľ a čierne korenie podľa chuti. Ak vám neprekáža pikantná chuť, pridajte najemno nakrájanú čili prapričku.

Pikantná marináda

Tento recept je približne na 500g bravčového mäsa. Na pálivú marinádu budeme potrebovať 1 nadrobno nakrájanú cibuľu, 3 lyžice oleja, šťavu z približne polovice citróna, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, jednu čili prapričku a soľ. Ingrediencie primiešame k mäsu.

Pivová marináda

Pivová marináda je vhodná najmä na marínovanie kotliet a steakov. Na 500g mäsa budeme potrebovať plechovku tmavého piva, 2 lyžice plnotučnej horčice, 4 lyžice oleja, 3 lyžice sójovej omáčky, cibuľu nakrájanú na kolieska, papriku a soľ. Mäso marinujte minimálne 6 hodín.

Dobrú chuť!

Zdroj: Bazar.sk, Pixabay.com